Gerard Way z My Chemical Romance slaví úspěchy i sólově, brzy vystoupí v Praze

10.01.2015 11:36 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Není to vůbec dlouho, co ukončili svoji činnost My Chemical Romance. Jeden z vůdčích elementů punk-rockové scény byl díky výrazné image (ne úplně právem) spojován s fenoménem emo kultury. Publikum My Chemical Romance se proto pochopitelně rekrutovalo z řad mladých a mladších. I když pánové nikdy nehráli pro vyloženě náročné posluchače, odváděli na svých deskách dobrý kus práce a v porovnání se svými žánrový kolegy mockrát prokázali, že nepatří k těm, kdo produkují písničky na jeden poslech, beze stopy invence. Hity jako "Helena", "I'm Not OK (I Promise)", "Welcome To The Black Parade" se staly generačními šlágry, které zná každý včetně těch, co si zrovna nevzpomenou na jméno kapely.

Silné postavení si díky působení v My Chemical Romance vybudoval jejich frontman Gerard Way, který dlouho nelenil a vydal se na sólovou dráhu. Loni na podzim vydal debutovou desku "Hesitant Alien". Punkové kořeny na ní muzikant nezapře, stejně jako se nezřekl své záliby v glamouru a dekadenci. Odkaz Davida Bowieho a glamrockové éry má zkrátka pořád svoje uplatnění. Sólový materiál Gerarda Waye potěší, nebo přinejmenším neurazí široké spektrum posluchačů, do kterého patří jak fanoušci My Chemical Romance, tak ti, kdo ocení post-punkovou kytarovku v pestřejším provedení (Gerard nešetří s doprovodnými vokály, tu a tam si ujede na psychedeličtějších vlnách, zapojuje méně frekventované nástroje jako saxofon).

Počátek roku 2015 Gerard Way tráví na turné, v rámci kterého doputuje i do Prahy. Dne 28. ledna vystoupí v Lucerna Music Baru. Předprodej vstupenek na koncert je již v plném proudu a reálně hrozí, že se kapacita vyprodá. S nákupem lístků proto není radno příliš otálet. Cena vstupného činí 440 Kč na pokladně Lucerna Music Baru, pár korun připlatíte při nákupu prostřednictvím goout.cz nebo ticketportalu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY