Noel Gallagher v "Ballad Of The Mighty I" jde. A chvíli i hraje a zpívá

03.02.2015 09:41 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Vydání druhé desky Noel Gallagher's High Flying Birds "Chasing Yesterday" se kvapem blíží (2. března), a tak Noel kromě spousty rozhovorů, v nichž se vyjadřuje ke kdekomu a kdečemu, nachystal i druhý singl. Tím se stala již dříve avizovaná písnička "Ballad Of The Mighty I", v níž na kytaru hostuje Johnny Mar. Toho Gallagher chtěl původně využít už na skladbě "AKA...Broken Arrow" z debutu, tehdy to ale ještě nedopadlo.

Novinka má poměrně taneční rytmus, i přes tu baladu v názvu. A stejně nepřekvapivě je písnička povedená, ostatně Noel asi ani jiné neumí nebo je na desky nenahrává. Ale taky to není žádná megapecka... Fanoušky potěší, pro ostatní to bude další podobná skladba, jaké za svou kariéry už napsal mraky.

Videoklip je každopádně zvláštní. Obsahuje intro a outro z jeho natáčení (otázka je, zda je dokumentární, nebo hrané), většina jeho stopáže sleduje Noela, který jen jde, aby si uprostřed videa zahrál s kapelou. I přes tuto jednoduchost z klipu sálá jakási nervozita a tíživá atmosféra.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY