Tv On The Radio vyrazili za natáčením klipu "Lazerray" do skateparku

04.01.2015 08:19 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Populární newyorská indie kapela Tv On The Radio nedávno vydala nové album "Seeds". Novinka je o něco přímočařejší než u skupiny bývá zvykem. Pro jedny může být oproštění od lehkých stop psychedelie a vytrvalé záliby v r'n'b zpřístupněním, jiné může naštvat. Zatím se ale každopádně "Seeds" shledává s veskrze pozitivním přijetím.

Formace stačila vizuálně doprovodit už několik z čerstvě předkládaných songů (například "Happy Idiot"). Zatím poslední, který se dočkal videoklipu, nese název "Lazerray" a režie se na žádost kapely chopil fotograf Atiba Jefferson. Tooho trkla nepříliš originální myšlenka zasadit děj videoklipu do skejťáckého prostředí. Cit pro řemeslo ale z výsledku udělal celkem příjemnou záležitost, která více než na efekt sází na zachycení skateových špiček v těch civilnějších tvářích jejich exhibic.

Klip vznikl díky zápalu všech zúčastněných s minimálním rozpočtem. A stejně jako by se dal označit sound celé desky za poněkud retro, i pojetí videa je celkem oldschool. V jednotlivých záběrech nabízí pohled do zákoutí skateové kultury doplněný o privátní hudební doprovod v podobě TV On The Radio. Nic navíc. Jenom skejty a muzika. To vše převážně v black & white provedení. Proč ne, funguje to.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY