černým psem - musicserver.cz">

Neneh Cherry ve videu ke "Spit Three Times" bojuje s černým psem

10.12.2014 15:26 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Počátkem letošního roku vydala Neneh Cherry po osmnácti letech novou desku "Blank Project" a počátkem tohoto měsíce se rozhodla na studiovku v předvánočním čase upozornit novým videoklipem. Ten nechala vytvořit k jedné z nejniternějších skladeb z kolekce, písni "Spit Three Times".

"Když jsem tenhle kousek psala, procházela jsem hrozným obdobím (má matka náhle zemřela, což mi doslova zlomilo srdce a hodilo mě dolů, dolů, dolů, do obrovské černé díry plné zoufalství)," popisuje švédská skladatelka, hudebnice a zpěvačka a dodává: "Jsem konkrétní, když v textu mluvím o 'černém psu' - tak říkal Winston Churchill svým temným depresím."

Video režíroval člověk říkající si Bafic, který podle samotné Neneh perfektně vystihl tíživou atmosféru písně. A nedá se než souhlasit. Potemnělý obraz probleskuje červenými a modrými odstíny, hlavní představitelka se objevuje tu v krásných záběrech mezi visícími růžemi, tu schoulená v autě, tu za mikrofonem, triphopový beat v závěru vizuálně pěkně vygraduje divokými střihy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY