Václav Neckář vzpomíná na "Ježíška z dávných dní"

09.12.2014 14:47 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Na konci října vydal Václav Neckář poněkud netradičně pojaté vánoční album "Mezi svými". První videoklip vznikl k singlu "Andělé strážní" a nyní se vizuálního zpracování dočkala i ta patrně nejvánočnější skladba z celé desky "Ježíšku z dávných dní". V ní hostuje dětský pěvecký sbor Pueri Gaudentes a autor hudby Jan Neckář ji opatřil přesně takovými kudrlinkami a technickými finesami, jaké si správný vánoční song zaslouží. Nechybí ani vyzpěvovaný refrén "pam, pam, pam, padadam pam".

Textově pojednává píseň především o vzpomínkách, jak oba bratři trávili Vánoce a věřili ve skutečného Ježíška, který jim přináší dárky. Postupem času, jak rostli a přestávali v někoho, kdo nosí dárky, věřit, zase to krásné dětské snění předávali z generace na generaci. Proto i v samotném videoklipu hledí na fotografie z dětství, vzpomínají a rozjímají o těchto svátcích. Klip vznikl na začátku prosince a natočili ho Ondřej Kurčík a Pavel Brychta z Magic Pictures.

Pro někoho to může být vrchol kýče, pro citlivěji a romantičtěji založené osoby zase dechberoucí nádhera. Vánoce jsou svátky klidu a pokoje, doba, kdy k nám na zem přišlo dobro. Proto si tyto dny takové skladby rozhodně zaslouží.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY