Baskytarista Michael Krásný zkouší štěstí jako sólista

08.12.2014 09:36 - Veronika Ondečková | foto: Michael Krásný

Baskytarista Michael Krásný (člen funky bandu Top Dream Company nebo pražského fusion projektu Quattro Formaggi), který si jen namátkou střihl spolupráci s Laco Deczim, Milanem Svobodou, Danem Bártou, Vojtou Dykem nebo Ondřejem Rumlem, nyní zúročuje zkušenosti a vydává se na sólovou dráhu. Do jaké míry zůstane Michael věrný šlépějím svých dosavadních projektů, zůstává otázkou, podle prvních indicií se však může jednat o určitý odklon od funk-rockových kořenů směrem k popové kultuře.

Aktuálně na sebe upozorňuje singlovou prvotinou s názvem "Procitám", kterou již stačil podpořit vizuálním ztvárněním. Čerstvý videoklip se natáčel v Londýně a vznikl spojením sil jedinečného zahraničního týmu. Režie se chopil finský režisér s výrazným rukopisem Sakari Lerkkanen, který slaví jeden úspěch za druhým (v letošním roce získal ocenění za nejlepší finský hudební klip, před dvěma lety se v italských Benátkách umístil na první příčce mezinárodní soutěže mladých umělců). Mezi dalšími, kdo se na vzniku videa podíleli, jsou také expert přes vizuální efekty Ivano Natale, editor norského původu Frederik Limi, osvětlovač Martin Kloud, fotograf Marek Myšička a v neposlední řadě produkční Lucie Krbová.

Videoklip je pojat jako poetický pohled do vnitřního světa a odehrává se v nostalgické atmosféře padesátých let, do nichž je zasazen příběh dívky procházející rozchodem. Navzdory smutku ze ztráty, který prožívá, si však zachovává ty dobré vzpomínky, které vztah přinesl a které jí už nic nevezme. Celý videoklip je postaven na statických záběrech, dramatickém slow motion a pomocí minimalistického herectví vytváří napětí, odrážející niterné pocity hlavních postav.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY