A-ha se dají krátce dohromady a budou oslavovat

07.12.2014 14:33 - Dan Hájek | foto: Just Loomis

Příští rok bude ve znamení oslav třiceti let od vydání debutu A-ha "Hunting High And Low" a již nyní bylo ohlášeno několik zajímavých aktivit. V plánu jsou další reedice jejich řadových alb a fanoušky určitě potěší, že se pánové jednorázově sejdou i na koncertním pódiu. Stane se tak v druhé polovině září 2015, kdy proběhne další ročník festivalu Rock In Rio, který bude shodou okolností slavit stejné jubileum. A-ha tam hráli již v roce 1991 (na stadionu Maracanã v Riu) v rámci "East Of The Sun, West Of The Moon Tour" a organizátoři je oslovili, zda by si v jejich zemi nechtěli znovu zahrát. Na tuto nabídku trio Morten Harket, Magne Furuholmen a Paul Waaktaar-Savoy kývlo.

"Hunting High And Low" se dočká speciální deluxe edice, ta by měla přinést celou řadu dříve nevydaných bonusů a měla by zcela nahradit rozšířené vydání na dvojCD, jež se do obchodů dostalo v roce 2010. Následně by měla přijít řada na dlouho očekávané rozšířené reedice desek "Stay On These Roads" (1988), "East Of The Sun, West Of The Moon" (1990), ze které si níže můžete připomenou velmi povedený cover The Everly Brothers "Crying In The Rain", a "Memorial Beach" (1993). Detailnější informace k jednotlivým vydáním jsou však zatím drženy v tajnosti, včetně přesnějších dat vydání.

Myslet bude skupina i na milovníky vinylů, na tomto čím dál oblíbenějším médiu by se měly objevit první dvě alba z diskografie A-ha, tedy "Hunting High And Low" a "Scoundrel Days". Je ale otázkou, jak a zda tyto aktivity nakopnou A-ha k většímu comebacku nebo natočení nového materiálu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY