Legendární Bonnie Tyler absolvuje v Česku turné

04.12.2014 18:20 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jde o jednu z největších legend světové poprockové scény. Majitelka nezaměnitelného chrapláku, velšská zpěvačka Bonnie Tyler, přijede na turné do České republiky. Fanoušci budou mít možnost připomenout si její největší hity naživo, v atmosféře koncertní haly a za doprovodu její vlastní kapely.

Celkem si Bonnie Tyler v České republice naplánovala tři koncerty, jeden přidá i na Slovensku. Interpretka, která svou největší slávu zaznamenala v sedmdesátých a osmdesátých letech, patří společně s Tinou Turner mezi největší hvězdy ženského poprocku. Její písně se řadí mezi nejzásadnější skladby světové hudby. Velmi často je můžeme slyšet v éteru rozhlasových stanic i dnes.

Její největší hit "Total Eclipse Of The Heart" doslova trhal všechny světové žebříčky. Singlu, který Tyler nahrála v roce 1983, se po celém světě prodalo více než devět milionů kopií. O rok později natočila zpěvačka song "I Need A Hero". Ten byl původně určen pro soundtrack filmu "Footloose". Na rozdíl od snímku ale nezapadl a stal se doslova hymnou tehdejší mládeže. Třetí nejzásadnější položkou zpěvaččiny kariéry je balada "Its A Heartache". Tu nahrála ve stejný čas jako její kolegyně Juice Newton, píseň ale prorazila v podání Tyler, když okupovala ty nejvyšší pozice nejzásadnějších hitparád planety.

Skladby Bonnie Tyler se staly inspirací i pro české autory a interprety. Waldemar Matuška, Karel Gott i Marie Rottrová nazpívali v různých verzích "Its A Heartache". Mnozí si jistě vybaví chytlavý text Eduarda Krečmara s názvem "Jen se hádej". Lucie Vondráčková zase boduje s písní "Ať je jak vítr", v originále známou od Bonnie Tyler jako "I Need A Hero".

Koncerty zpěvačky, která si podmanila miliony fanoušků na celém světě, se uskuteční 21. dubna v bratislavské Aegon Aréně, 22.dubna v brněnském Bobycentru, 23.dubna v Multifunkční aule Gong v Ostravě a konečně 25.dubna v pražském Fóru Karlín. Vstupenky na koncerty jsou již v prodeji v síti Ticketportal.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY