Před Lamb si odbudou českou premiéru bristolští The Ramona Flowers

01.12.2014 17:38 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Ramona Flowers vznikli před dvěma lety a rozhodli se hned na začátku vytvářet hudbu podle svých představ. Míchají elektroniku, rock, indie, neuvěřitelný falzet zpěváka Stevea Birda a velkou dávku emocí. Na rozdíl od mnoha hlasitých kapel ukazují, že ztišená hudba může zaznít pořádně nahlas.

The Ramona Flowers předskakovali mnoha kapelám - hráli s Bastille, Bombay Bicycle Club, Alt-J, Everything Everything, Hot Chip, Ladytron jim dělali remix a časopis NME popsal jejich plastický sound jako něco, co mohlo zaznít na albu "Kid A" od Radiohead, zatímco The Guardian je přirovnal k sladkému indie zvuku The Temper Traps.

Jejich hudební pouť začala v Bristolu, městě, které dalo světu Trickyho, Portishead, Massive Attack a Goldfrapp. Kamarádi ze školy - Sam James (kytara), Wayne Jones (basová kytara) a Dave Betts (klávesy a kytara) - založili kapelu a prokousávali se ke své vytoužené podobě hudby, začali být víc elektroničtí a později přibrali zpěváka Birda, který vyrostl v malé vesnici Yateley v Surrey, nakonec pětici dotvořil bubeník Ed Gallimore.

Poté poslali své nahrávky Andymu Barlowovi z manchesterského elektronického dua Lamb. "Je to génius," usmívá se Sam James. "Vždycky jsem byl fanoušek Lamb. Jejich muzika mě fakt dostává."  Barlow jim k jejich překvapení odpověděl a nabídl jim, že bude produkovat jejich desku. Letos v červenci jim vyšlo debutové album "Dismantle And Rebuild". Jejich velká chvíle je na dosah, vy si na ně budete moc sáhnout již 2. prosince v Lucerna Music Baru, kdy budou předskakovat právě již zmíněným Lamb.

Klub bude otevřen od 20:00, ve 21:00 se představí The Ramona Flowers a ve 22:00 vstoupí na pódium Lamb.

Zbývající vstupenky na koncert jsou k zakoupení za 690 Kč + poplatky v sítích GoOut.cz, Eventim, Ticketpro a Ticketportal nebo na webu musicbar.cz. Na pokladně LMB bez poplatku. V den koncertu na místě pak za 790 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY