Další poloprázdné DVD slavné zpěvačky

30.05.2002 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Celine Dion má za sebou dlouhou a úspěšnou kariéru, kterou přednedávnem zrekapitulovala i na DVD "All The Way... A Decade Of Song & Video". Na tom najdete několik videoklipů, pár koncertních záznamů a bohužel už vůbec nic jiného.
6/10

Celine Dion - All The Way... A Decade Of Song & Video

Skladby: The Power Of Love, If You Asked Me To, Misled, Beauty And The Beast (Live), Because You Loved Me (Live), It's All Coming Back To Me Now (single version), Love Can Move Mountains, To Love You More (Live), My Heart Will Go On, I'm Your Angel, That's The Way It Is, If Walls Could Talk, The First Time Ever I Saw Your face (Live), All The Way (Live), Then You Look At Me, I Want You To Need Me, Live For The One I Love, bonus video - It's All Coming Back To Me Now (long version)
Celkový čas: cca 90 minut
Vydavatel: Sony Music / Bonton
Dalo by se říci, že Celine Dion od svého průlomu s coververzí "The Power Of Love" zpívá stále tu stejnou písničku, jen s jiným textem. Těžko však jejím skladbám upírat velkou míru profesionality a je jen na každém posluchači zvlášť, zda se mu její popová noblesnost bude líbit, či naopak lézt na nervy. Přednedávnem zpěvačka vydala své nové album "A New Day Has Come", ale ještě před tím se na trh dostalo dévédéčko s jejími největšími (anglicky zpívanými) hity s titulem "All The Way... A Decade Of Song & Video".

Na nosiči samozřejmě najdete všechny důležité klipy Celine a něco navíc, čímž je myšleno několik živých záznamů. DVD tak přináší celkem sedmnáct skladeb, mezi nimiž nechybí hity typu "My Heart Will Go On", "The Power Of Love" nebo "That's The Way It Is". Když jich však člověk vidí více za sebou, je to docela nuda, protože naprostá většina z nich se zaměřuje pomalými záběry na zpívající Celine a nic moc se v nich neděje. To platí samozřejmě hlavně pro baladické skladby, ale bohužel z větší části i pro ty rychlejší. Po obrazové stránce a podobně se jim nedá nic vytknout, jen skutečně pouze přinášejí obrazový doprovod písniček, nic víc, zajímavého nápadu aby člověk pohledal. Ale samozřejmě se najdou i čestné výjimky, mezi něž patří třeba "Then You Look At Me" z filmu "Andrew, člen naší rodiny", v němž Celine vypadá značně futuristicky a sexy, na druhou stranu se jedná o jednu z nejhorších písniček. Zajímavá je i "Love Can Move Mountains" s černošským sborem, jejíž klip je pro Celine zcela netypický - prostě jen prochází mezi lidmi, zpívá a občas dokonce tančí. Zcela výjimečnou je pak skladba "It's All Coming Back To Me Now", která má v dlouhé verzi, jež je zde jako bonus, téměř osm minut a nejen písnička, ale i klip je věrnou kopií epických skladeb od Meat Loafa. Ale kouká se na to pěkně. Samostatnou kapitolou jsou živé záznamy, jichž je na DVD celkem pět. Nejzajímavější je asi "All The Way", v níž s ní díky technice zpívá Frank Sinatra.

Bonusové materiály toho nabízejí vskutku pramálo. Kromě výše zmíněné dlouhé verze "It's All Coming Back To Me Now" zde najdete krátkou textovou biografii, naprosto odbytou diskografii (jen fotka a název alba, chybí dokonce i seznamy skladeb) a několik fotografií. Pozitivní je ale to, že klipy byly přemíchány do zvuku 5.1 a také jsou vybaveny titulky.

Dévédéčko s největšími hity Celine Dion její příznivce potěší, ovšem zasloužilo by si větší péči, zvláště po stránce bonusů, které nenabízejí v podstatě vůbec nic. Obsahem mi připomíná třeba DVD Madonny, u nichž si je vydavatel také natolik jist prodejním úspěchem, že jakékoli bonusy považuje za zbytečný luxus. Ale co, jsou i mnohem horší DVD, buďme rádi alespoň za titulky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY