Prof. Neutrino a Mily Lombardo se v "A Dream Within A Dream" noří do snů

24.11.2014 16:49 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

"Dream By Dream" je remixérský projekt spojený se skladbou "A Dream Within A Dream" (báseň E. A. Poe), která se objevila na loni vydaném épéčku "EP Canal - Transatlantic Phone Session". Na něm se na dálku sešel Prof. Neutrino s Milou Lombardo a zhudebnili básně slavných básníků. "Dream By Dream" lze stahovat na tomto místě, kde si můžete zakoupit i kalendář na rok 2015 s vybranými básněmi spojenými nejenom se zmíněným épéčkem.

Komplet "Dream By Dream" má podtitul "Producers vs Poe" a sešlo se zde dvanáct stylově rozličných úprav zmíněné kompozice, přičemž ne každou lze brát za pouhý remix. Kompletní výčet účastníků této mise je následující: Neutrino, Dva, Knomad, Federsel, Jested, Drama Jacqua, Moimir Papalescu, Gruzo, Tomáš Vtípil, Claviq, Foolk, Kora Et Le Mechanix.

K "A Dream Within A Dream" se vztahuje i video, které tento projekt zastřešuje. O animace se postarala Tereza Damcová (Mateřídouška) společně s animátorem Pavlem Pasekou. Výsledkem je snová sekvence, ve které si oba autoři videa volně pohráli s myšlenkami Poeovy básně. Černobílý vizuál je ku prospěchu věci. O mastering se pak postaral zkušený Tomáš Procházka (B4).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY