Nové desky pro 48. týden

23.11.2014 09:04 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Poslední listopadový týden se můžete těšit na nášup taneční muziky v podání Davida Guetty a Pitbulla i té rockové z kytar Within Temptation, Soundgarden a I Am Kloot. Coldplay přichystali živou podobu poslední desky, Rick Ross už druhé letošní CD, P.O.D. poprvé nahráli své hity akusticky a na sklonku roku nemůže chybět ani Susan Boyle.
Pokud se v pondělí 24. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

David Guetta - Listen (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: dance pop / EDM / hip house

David Guetta - Listen
Francouzský DJ a producent David Guetta si nechal mezi dvoudílným "Nothing But The Beat" a novinkou "Listen" dva roky odstup. V tomto mezidobí ale rozhodně nezahálel a produkoval alba Akona, Britney Spears, nebo Ludacrise. Tento rok se ale plně věnoval přípravě svého vlastního alba, kam si pozval řadu slavných kolegů. Na čtrnácti skladbách standardní verze se vedle něho samotného podíleli Sam Martin, Emeli Sandé, Danny O'Donoghue z The Script, Nicki Minaj, John Legend, Nico & Vinz, Ryan Tedder, Sia, Magic!, holandští Showtek, Bebe Rexha, Ladysmith Black Mambazo, Ms. Dynamite, Elliphant a Jaymes Young dohromady s Birdy. Pokud navíc vyhledáte o čtyři písničky bohatší deluxe edici, přibudou vám v seznamu ještě Vassy a Skylar Grey. Na produkci se pak společně s Guettou podepsali Afrojack, Avicii, The-Dream, nebo Nicky Romero. Jak se všechny tyto interprety povedlo sladit na jednu desku, zjistíte díky YouTube.com kanálu Guetty, kde najdete ukázky všech skladeb na albu.


Olly Murs - Never Been Better (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Olly Murs - Never Been Better
Někdejší účastník britského X Factoru Olly Murs je vedle skupiny One Direction jedním z nejúspěšnějších finalistů této reality show. Jeho poslední dvě desky dobyly vrchol britského žebříčku a stejný výsledek se očekává i od té další, v pořadí čtvrté. Dostala název "Never Been Better" a Olly Murs si k její přípravě pozval například Steva Robsona, Clauda Kellyho, Paula Wellera, Ryana Teddera, produkční tým TMS, Steva Maca a jednu písničku mu napsal i John Newman. Ve studiu pak přivítal i dva hosty. Toho prvního, Travie McCoye, už známe z pilotního singlu "Wrapped Up", zatímco tím druhým je v písničce "Up" Demi Lovato. Sám Murs pak třináct písniček, respektive sedmnáct v případě deluxe edice, označuje jako dospělejší, než ty na předchozích počinech. Zda-li je to pravda, můžete posoudit prostřednictvím ukázek v internetovém obchodě Amazon.co.uk.


Coldplay - Ghost Stories Live 2014 (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

Coldplay - Ghost Stories Live 2014
Je to zhruba půl roku, co Coldplay vydali svojí poslední desku "Ghost Stories" a nyní na ni navazují živákem "Ghost Stories Live 2014". Jeho základem je hudební film, jehož režie se ujal Paul Dugdale, tedy stejný režisér, který byl za předchozí "Live 2012" nominovaný na Grammy. Záznam pochází z několika koncertů v Sony Studios v Los Angeles, kde v intimním prostředí s kruhovým pódiem uprostřed hlediště s několika desítkami fanoušků kapela nabídla show s ojedinělou 360-stupňovou projekcí. K tomuto filmu pak navíc přidala i osm videoklipů týkajících se poslední nahrávky, včetně dosud nezveřejněných minifilmů k "All Your Friends" a "Ghost Story" a rozšířené verze klipu k písni "Magic", ve kterém se objevil i Peter Fonda. Film bude k dispozici jak na DVD, tak i na Blu-Ray a jeho součástí bude i CD s devíti živými vystoupeními, které Martin a spol. zachytili na koncertech v Londýně, Sydney, Paříži, New Yorku, Kolíně nad Rýnem a Los Angeles. Více o albu napoví trailer na YouTube.com.


Pitbull - Globalization (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: taneční hudba / latino pop / hip hop

Pitbull - Globalization
Dva roky po desce "Global Warming" se hlásí o slovo americký rapper a producent Armando C. Perez, kterého zná celý svět coby Pitbulla. Svoje osmé studiové album "Globalization" nicméně začal představovat již v únoru, kdy vydal společnou píseň s G.R.L. "Wild Wild Love". V létě potom následovala fotbalová hymna "We Are One (Ole Ola)", na které se hudebně potkal s Jennifer Lopez a Claudií Leitte, a krátce na to spatřil světlo světa i duet s Johnem Ryanem "Fireball". Tím ale výčet hostů na "Globalization" zdaleka nekončí. U dalších písniček totiž najdeme jména jako Sean Paul, Ne-Yo, Chris Brown, Jason Derülo, Juicy J nebo Bebe Rexha. O produkci se navíc podělil ještě s Maxem Martinem, Dr. Lukem a Cirkutem. Ačkoli s nimi takto masivně spolupracoval poprvé, podle prvních singlů se fanoušci Pitbulla nemusí obávat výraznější stylové změny. To si koneckonců můžete ověřit i na Pitbullově VEVU.


I Am Kloot - From There To Here (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie rock / alternativní rock

I Am Kloot - From There To Here
Britská formace I Am Kloot funguje na hudební scéně už od roku 1999, ale hudebním fanouškům alternativního indie rocku často unikají. Nyní se hlásí o pozornost s novinkou "From There To Here", který je o to zajímavější, že se pyšní podtitulem "sountrack album". Hudba na CD totiž doprovází stejnojmenný televizní seriál. Posluchači se mohou těšit na šestnáct ryze instrumentálních skladeb a další tři kousky, které se v diskografii formace objevily už dříve. Vůbec poprvé za svou kariéru přistoupilo osazenstvo kapely k tvorbě nahrávky jinak: Na stejném projektu pracovali zcela individuálně a komunikovali spolu prostřednictvím e-mailů. Podle baskytaristy Petera Jobsona byl tento přístup více než osvěžující na rozdíl od předešlých společných projektů, během kterých trávilo osazenstvo kapely čas spolu.


Tip týdne

P.O.D. - SoCal Sessions (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / nu-metal

P.O.D. - SoCal Sessions
Americká rocková kapela Payable On Death, kterou všichni znají jako P.O.D. na letošek připravila malou specialitu. Poprvé za svoji kariéru totiž nahrála akustické album, na němž mají velký podíl i fanoušci skupiny. Na nahrávání "SoCal Sassions" totiž kapele přispěli prostřednictvím crow-fundingu a příspěvky se pohybovaly od deseti dolarů za download alba až po deset tisíc dolarů za domácí koncert. Cílová částka se podařila vybrat, a kapela tak mohla nahrát celkem dvanáct svých největších hitů včetně "Alive", či "Youth Of The Nation" v akustické podobě. Jak se jim to povedlo, můžete zjišťovat prostřednictvím čtyř ochutnávek na jejich VEVU.


Soundgarden - Echo Of Miles: Scattered Tracks Across The Path (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock / rock

Soundgarden - Echo Of Miles: Scattered Tracks Across The Path
Američtí Soundgarden si s novou deskou sice dávají na čas, nicméně i tak s snaží svým fanouškům nadělit pod stromeček hodnotný dárek. Na pulty míří jejich raritní kolekce "Echo Of Miles: Scattered Tracks Across The Path", která přináší kromě béček, instrumentálek, coververzí například od The Beatles, Rolling Stones nebo Ramones a demonahrávek také sedm dříve nevydaných skladeb a jednu zcela novou nahrávku "Storm", na které kapela spolupracovala s producentem Hackem Endinem. Výběr samotných písní obstaral kytarista Kim Thayil. Na VEVO kanálu kapely najdete k poslechu zmíněnou novinku "Storm".


Susan Boyle - Hope (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: adult contemporary

Susan Boyle - Hope
Ani letos britská zpěvačka Susan Boyle nenechá své fanoušky bez nového alba. Pod vánoční stromeček nachystala tradiční kolekci coververzí poskládanou z tradicionálů a světových baladických hitů. Těm letos vévodí "Wish You Were Here" od Pink Floyd, "Bridge Over Troubled Water" Paula Simona a Arta Garfunkela, "Imagine" Johna Lennona a "Angel" Sarah McLachlan. K ni pak přidala ještě třeba "Oh Happy Day", "I Can Only Imagine" od MercyMe a živou verzi "You Raise Me Up". Pro lepší představu o této novince, připravila Susan Boyle na svém profilu YouTube.com krátký trailer.


The Velvet Underground - The Velvet Underground (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / punk rock

Velvet Underground - The Velvet Underground
Velvet Revolver patří už k zasloužilým legendám a fanouškům se letos ještě stihnou připomenout s luxusní reedicí své třetí stejnojmenné desky. Ta totiž letos oslavuje pětačtyřicáté narozeniny. Set v obzvláště propracované verzi obsahuje šest CD nosičů o pětašedesáti skladbách. Samozřejmě velkou část z nich tvoří různé mixy stejných písní a živáky. Pokud ale nechcete investovat do takto rozsáhlého setu, je pro vás připravena mutace se samostatnou remasterovanou řadovkou, případně dvoudisková edice s dvanácti vybranými kusy z koncertního záznamu, který kapela pořídila na show v klubu Matrix v San Franciscu v roce 1969. Dodejme ještě, že podobný box set mají někteří z vás již díky předchozí reedici debutu kapely z roku 1967. Ten vyšel v roce 2012.


Tvrdý/Havelka - U nás v garáži (Polí5 & Indies Happy Trails)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: elektronika / alternativa

Tvrdý / Havelka - U nás v garáži
Práce na filmové hudbě ke snímku "Listopad" režiséra Gary Keith Griffina svedla dohromady zpěváka a kytaristu Václava Havelku (Please The Trees) a producenta Martina Tvrdého (dříve Bonus). Ve filmové hudbě byly použity motivy z písní českého undergroundu, nové vlny a punku osmdesátých let. Kromě soundtracku nakonec vznikla i série nových úprav vybraných písní, i když přesnější by bylo říci, autorská deska na motivy písní skupin Garáž, Půlnoc, Dybbuk, Psí vojáci, Michael's Uncle nebo Soubor tradičního popu. Písně jsou díky osobitému zpracování dua velmi odlišné od tehdejší rockové estetiky a dostávají se do současného, převážně elektronického kontextu. Lepší povědomí o desce získáte z náslechu na oficiálních stránkách alba.


Within Temptation - Let Us Burn (Elements And Hydra Live In Concert) (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: symfonický metal

Within Temptation - Let Us Burn (Elements And Hydra Live In Concert)
Within Temptation si fanoušci metalové hudby pamatují jako symfometalovou kapelu, ovšem v posledních se díky své kosmopolitní a pestré tvorbě dostala kapela i do povědomí širšího publika, což mnozí skalní fanoušci jen těžko snáší. Ani tak ale kapele nevezme nikdo její výjimečnost, kterou zachytil i nový živák "Let Us Burn - Elements & Hydra Live In Concert". Obsáhlý set o dvou discích bude k prodeji na DVD, Blu-Ray a jako klasické CD. Divákům přinese záznam dvou vystoupení - výroční show ve Sportpaleis s titulem "Elements" a set odehraný v rámci "Hydra World Tour". Celkem se jedná o stopáž více jak třiceti skladeb, jejichž ukázky najdete na Amazon.co.uk.


Rick Ross - Hood Billionaire (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop

Rick Ross - Hood Billionaire
Americký rapper Rick Ross své fanoušky tedy rozhodně nešetří. Za letošní rok totiž vydává své druhé řadové album. Po březnovém "Mastermind" jim nyní servíruje "Hood Billionaire", ovšem pravdou je, že už před půl rokem v rozhovorech prohlásil, že točí fakticky dvě alba, každé založené na jiných pocitech. Pokud byste čekali něco krátkého, tak byste se dosti mýlili. Stejně jako v případě předchůdce i pro tuto novinku připravil šestnáct skladeb, na kterých celkem pochopitelně spolupracovala řada lidí ze zmíněné "Mastermind". Spolupráci si tak zopakovali hlavní producenti DJ Khaled i Sean Combs alias P. Diddy a znovu se na něm objeví i Jay-Z a French Montana. Nově se přidali Yo Gotti, Project Pat, K. Michelle, Snoop Dogg, R. Kelly nebo Big K.R.I.T. Produkčně se pak na "Hood Billionaiere" nejvíce podíleli Timbaland a Beat Billionaire. Jak odlišné pocity přenesl Rick Ross na druhou desku, zjistíte poslechem několika ukázek na jeho VEVU.


Oboroh - Znovu poprvé (Indies Happy Trails)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / folk rock

Oboroh - Znovu poprvé
Deváté studiové album folkrockové skupiny Oboroh dostalo název "Znovu poprvé" a kvartet pro něj připravil celkem dvanáct písní - zčásti autorských, zčásti ze starých kancionálů. Tematicky nahrávka reflektuje druhé období křesťanského roku, advent jako dobu ztišení, očekávání Spasitele a přípravy na Vánoce. Autorem většiny původní tvorby na albu je kapelník a kytarista Slávek Klecandr a třemi melodiemi přispěl i zpěvák a klávesista Roman Dostál. Kromě toho Oboroh upravil adventní lidovou píseň "Byla cesta", anonymní duchovní skladby z 15. a 16. století "Aj, čas vzácný přišel" a "Vítej, Jezu Kriste", modlitbu připisovanou Mistru Janu Husovi "Navštiv nás, Kriste žádoucí" a dvě skladby Adama Michny z Otradovic. Jejich ukázky sdílí formace na svém webu.


V krátkosti - Výběry

  • Britská zpěvačka Pixie Lott odstartovala svoji hudební kariéru v roce 2009, kdy vyšel její singl "Mama Do (Uh Oh, Uh Oh)". S ním dosáhla i na špičku britské singlové hitparády a od té doby stihla vydat hned několik dalších úspěšných singlů a tři alba. Její kolekce toho nejlepšího s názvem "Platinum Pixie -Hits" nabídne patnáctku písniček, jejichž seznam a ukázky najdete na Amazon.co.uk. Jsou mezi nimi i dvě novinky - singl "Caravan Of Love" a vánoční "I Got Love For Xmas"
  • Selena Gomez i přes nízký věk má na svém kontě nejen desítky televizních a filmových rolí, ale především i několik úspěšných alb. Nyní vydává kompilaci svých největších hitů "For You", která bude vedle třinácti prověřených songů obsahovat i dvě nové skladby včetně nového singlu "Heart Wants What It Wants".
  • Deadmau5, kanadský house a electro house producent a DJ, vydává retrospektivní kolekci "5 years of mau5" poskládanou z dvaadvaceti nejoblíbenějších skladeb a nových remixů. Vedle Deadmou5e se na ní podíleli i Kaskade a Eric Prydz.


Dále vychází:

Anatomy Of Habit - Ciphers + Axioms (Mystic Production)
Antemasque - Antemasque (Universal)
Bloodbath - Grand Morbid Funeral (Mystic Production)
Cloudkicker - Live With Intronaut/Ltd. (Universal)
Dětský sbor Fere Angeli - Beránku náš (Universal)
Ghost Brigade - IV - One With The Storm (Mystic Production)
Hans Zimmer - Interstellar (soundtrack) (H'art)
Iggy Azalea - Re-Classified (Universal)
Job For A Cowboy - Sun Eater (Mystic Production)
Ne Obliviscaris - Citadel (Mystic Production)
Pythia - Serpent'S Curse (Limitovaná Edice) (Bertus)
Ring Of Saturn - Lugal Ki En (Mystic Production)
Rise Of The Northstar - Welcame (Mystic Production)
Rolling Stones - From The Vault (L.A. Forum 1975) /Box/ (Mystic Production)
Různí - 50.léta - 50 důvodů proč mít rád 50. léta (Universal)
Různí - ShadyXV (Universal)
Václav Hybš - Hudební delikatesy (Universal)

Vychází na vinylu:
Antemasque - Antemasque (Universal)
Beatles - 1 (Universal)
Beatles - Love (Universal)
Beatles - The Beatles 1962-1966 (Universal)
Beatles - The Beatles 1967-1970 (Universal)
Bloodbath - Grand Morbid Funeral (Mystic Production)
Ghost Brigade - IV - One With The Storm (Mystic Production)
I Am Kloot - From There To Here (Universal)
Iron Maiden - Can I Play With Madness (Warner Music)
Iron Maiden - Seventh Son Of A Seventh Son (Warner Music)
Iron Maiden - Somewhere In Time (Warner Music)
Iron Maiden - Stranger In A Strange Land (Warner Music)
Iron Maiden - The Clairvoyant (Warner Music)
Iron Maiden - The Evil That Men Do (Warner Music)
Iron Maiden - Wasted Years (Warner Music)
Job For A Cowboy - Sun Eater (Mystic Production)
Loreena McKennitt - A Midwinder Night'S Dream (Universal)
Rise Of The Northstar - Welcame (Mystic Production)
Rolling Stones - From The Vault (L.A. Forum 1975) (Mystic Production)
Tame Impala - Innerspeaker (Universal)
Tame Impala - Live Versions (Universal)
Tame Impala - Lonerism (Universal)
Yusuf / Cat Stevens - Tell 'Em I'm Gone (Sony Music)

Reedice:
Il Divo - A Musical Affair (Sony Music)
Lenka Filipová - Best Of (Universal)
Neil Diamond - Hot August Night / NYC (DVD) (Universal)
Neil Diamond - Hot August Night / NYC (BluRay) (Universal)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY