Frontman Static-X Wayne Static se předávkoval heroinem

02.11.2014 11:27 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Rock-metalová scéna přišla v těchto dnech o další hudební osobnost. Lídr industriálních Static-X Wayne Static se předávkoval heroinem a ve svých osmačtyřiceti letech zemřel. O tragédii podala informace jeho PR agentura FiXT Publicity či zpěvák Jacoby Shaddix z Papa Roach. Informace o důvodu jeho smrti jsou zatím neoficiální.

Americká kapela Static-X působila na scéně od roku 1994 a stihla vydat šest studiových alb, přičemž poslední "Cult of Static" je z roku 2009. Wayne Static se následně věnoval své sólové kariéře a v roce 2011 vydal desku "Pighammer". Aktuálně plánoval rozsáhlé turné po USA spolu s další industriální metalovou skupinou bratra Roba Zombieho Powerman 5000.

Ke smrti svého kolegy se následně vyjádřili i členové Five Finger Death Punch, Fear Factory nebo Korn. Například Jacoby Shaddix událost komentoval slovy: "Počet přátel, které jsem ztratil kvůli závislosti, je šílené. Pokud bojujete se závislostí, sežeňte si pomoc, než bude pozdě. Vím, že drogy a divoké večírky jsou částí rock'n'rolllového životního stylu, ale kolik lidí ještě musí zemřít?"


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY