Listopadové Free Mondays uzavřou Thanks

24.11.2014 08:55 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

24. listopad THANKS (USA), PLUM DUMPLINGS (CZ) - dark soul, rocknroll, female voice

Thanks jsou šestičlenná kapela pocházející z deštivého severozápadu USA. Sešli se, aby spojili svůj zájem o klasický americký soul a rock’n’roll s moderními elektronickými aranžemi. Charakter skupiny se už od samého začátku zaměřuje na to, co umí každý člen nejlépe: strhující rytmy bubeníka Drewa Sprousea a taneční basové linky Garetta Browna, které podporují narůstající kytarové chvaty Andrew Hanna. Lilly Maher se stará o správné brnění čela a Noah Jay-Bonn zase o éterické klávesové linky. Doslova vokálová elektrárna Jimi Hendrix zpívající skličující melodie jejím vzrušujícím hlasem.

Do Prahy přijedou s novým albem "Blood Sounds", které vyšlo v lednu tohoto roku. Mísí se v něm prvky soulu, R&B a kombinace raného rock"n"rollu s temnými moderními synťáky. Zároveň jsou zde chytlavé indie rockové momenty, které mají sílu bezprostředně strhávat na parket. To vše musí donutit každého posluchače, aby pořádně zbystřil a určitě si tenhle podzimní dark soulový úkaz nenechal ujít.

Brněnští alternativ-rockoví Plum Dumplings mají za sebou hektický rok, stihli se už umístit ve finále soutěže "Startér" na Rádiu Wave a v květnu vydali desku "L´épitaphe Des Papillons" ("Epitaf motýlů") ve francouzštině, pod dohledem Ondřeje Ježka. Na klip k písni "Nadja" se podívejte tady. Od Plum Dumplings nečekejte zasněnou francouzštinu a klasicky stavěné skladby. Veškerou něhu, kterou tento jazyk nabízí, ostře prořezávají kytary a někdy se ztrácí v mlžících hlukových plochách.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY