Robin Thicke a Pharrell prohráli první bitvu o "Blurred Lines" s rodinou Marvina Gaye

02.11.2014 09:31 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Robin Thicke, Pharrell Williams a T.I., nebo spíše Thicke a Williams, respektive ve své podstatě jen Williams, jsou již několik měsíců ve válce s rodinou jejich třicet let zesnulého kolegy Marvina Gaye. Spor se týká autorství/kopírování Thickova hitu "Blurred Lines" a ve čtvrtek skončila první bitva. Tu vyhráli pozůstalí po americkém funkatýrovi.

Soud jim dal na základě podrobných analýz za pravdu, že zmíněná píseň je až příliš podobná Gayově "Got To Give It Up" na to, aby mohla být autorsky připisována trojici/dvojici/Pharrellovi. Williams & spol. na svou obhajobu tvrdí, že je rozdíl mezi inspirací (ke které se ostatně oblíbený producent sám přiznal) a kopírováním a že má pocit, že rodina Marvina Gaye si soudní pří dělá nároky na autorství žánru jako takového.

Thicke žalující straně mezitím údajně nabídl šestimístnou finanční sumu na mimosoudní vyrovnání, ta ji ale odmítla. Soud má pokračovat 10. února příštího roku a vy do té doby můžete v patchorkovém mash-upu níže podobnost obou skladeb srovnávat a své vlastní soudy vynášet v komentářích.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY