Biorchestr vydal "Io" na CD i Wb

28.10.2014 11:01 - Honza Průša | foto: facebook interpreta

Před časem jsme informovali o prodeji pozemků na měsíci Io, který má na svědomí brněnské tříčlenné duo Biorchestr. Parcely na měsíci jsou pořád k mání, ale hudbychtiví nadšenci už teď můžou poslouchat novou řadovou desku z tradičního CD (vyšlo u Polí 5) nebo Wb, což jsou webové stránky www.biorchestrio.cz. Tam je album k poslechu zdarma.

Po "Papučce" (2009) a originálních "Umakartech" (2012), kteří vyšli ve speciálním formátu Compact desk game s přiloženou stolní hrou, je to již třetí řadová deska. Zároveň jde o první dílo s cellistou a kontrabasistou Tomášem Jenčekem, který se zakládajícími členy kapely Alešem a Janou Pilgrovými hraje na koncertech již dva roky.

Album "Io" bylo natočené ve studiu Jámor u Ondřeje Ježka a jeho autoři slibují, že je zvukově bohatší, divočejší a plné překvapení. O desce říkají: "Jedná se o mocnou dávku pozitivního existencialismu s pádnou odpovědí na povrchní rozjásanost rádiových velehitů i stylizovanou temnost rádoby articistních skladeb. Biorchestr tak pokračuje v úspěšném hledání cest neprošlapaných ve vesměs tuctovém a nudícím světě české populární hudby. Album 'Io' svou energií léčí podzimní chmury, podporuje letní hravost a je široce rozkročeno od tanečních beatů, latiny přes tradičnější ozvuky písničkářství až po kytarově zemitější skladby."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY