Coldplay vydají v listopadu koncertní film i živé album

20.10.2014 16:05 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

To, co se již několik týdnu šuškalo, je konečně oficiální. Fanoušci Coldplay již mohou začít vyhlížet 21. listopad, kdy se dočkají DVD a Blu-ray s názvem "Ghost Stories Live 2014", které doplní i živák na CD.

Režie koncertního filmu se ujal Paul Dugdale, který stojí i za DVD Adele nebo The Prodigy a za posledním živákem Codplay "Live 2012". Za ten byl dokonce nominován na cenu Grammy. Paul doprovázel kapelu během několika koncertů v amfiteátru Sony Studios v Los Angeles, které se uskutečnily letos v březnu, tedy dva měsíce před vydáním desky "Ghost Stories".

V intimním prostředí s kruhovým pódiem uprostřed hlediště, ve kterém se nacházelo jen několik desítek fanoušků, nabídla skupina působivou show s ojedinělou 360-stupňovou projekcí. "Pro kapelu to byl opravdu speciální okamžik. V kulisách magického divadla postavených skvělou partou lidí okolo nás se naše sny proměnily ve skutečnost," vzpomíná na jedinečnou chvíli zpěvák Chris Martin a výjimečnost koncertů dokládá dalšími slovy: "Bylo to poprvé, co nové písničky slyšel někdo mimo nahrávací studio."

Kromě koncertního vystoupení fanoušky jistě potěší i osm videoklipů týkajících se poslední nahrávky, včetně dosud nezveřejněných minifilmů k b-sides songům "All Your Friends" a "Ghost Story" a extended verze vizuálu k písni "Magic", ve kterém se objevil i Peter Fonda.

Součástí kompletu "Ghost Stories Live 2014" bude i exkluzivní živé provedení alba v audio podobě, která vznikla na exkluzivních koncertech v Londýně, Sydney, Paříži, New Yorku, Kolíně nad Rýnem a Los Angeles. Ty Coldplay odehráli od dubna do července tohoto roku.

Kompletní obsah živáku bude vypadat takto: DVD/Blu-ray: Always In My Head, Magic, Ink, True Love, Midnight, Another’s Arms, Oceans, A Sky Full Of Stars, O + Music videos: Midnight, Magic (Extended Director's Cut), A Sky Full Of Stars, True Love, Ink (Live at the Royal Albert Hall), All Your Friends, Ghost Story, Always In My Head (Artwork Animation) + Alternate Live Takes: Always In My Head, Oceans.
CD: Always In My Head (Live at the Royal Albert Hall, London), Magic (Live at the Enmore Theatre, Sydney), Ink (Live at Le Casino de Paris, Paris), True Love (Live at the Enmore Theatre, Sydney), Midnight (Live at the Royal Albert Hall, London), Another’s Arms (Live at the Beacon Theatre, New York), Oceans (Live at E-Werk, Cologne), A Sky Full Of Stars (Live at the Royal Albert Hall, London), O (Live at Royce Hall, Los Angeles).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY