"Výhled" Calm Season je poprvé nabízí v češtině

08.10.2014 16:27 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Když před necelými dvěma lety vyšel debut dvojice Calm Season "Mosaic Views", své publikum si sice našel, ale o kdovíjak velký průlom se nejednalo. Nyní, pár týdnů před vydáním albové dvojky, už na novinku čeká přece jen více lidí, a to hlavně díky Terezii Kovalové, která se mezitím svým účinkováním na projektech slavnějších kolegů (mj. Lucie či Boris Carloff) stala téměř alternativní celebritou.

Druhá deska kapely přinese kromě nových devíti písniček hlavně změnu jazyka - jak už název kolekce "Symboly" napovídá, skladby budou tentokrát v češtině. Produkce se ujal Lukáš Chromek (Airfare), o němž druhý člen skupiny Adam Vopička říká: "Je to naše šedá eminence, člověk, který stojí zvukově za každou z devíti skladeb na desce."

Pilotním singlem a videoklipem se stala písnička "Výhled", v němž si na je Adamovu češtinu nejdříve třeba zvyknout. Mírnou neobratnost v jazyce ale zdatně vyvažuje podmanivá atmosféra, jakou dokáže vytvořit asi jen ona kombinace akustické kytary, violoncella a studiových hrátek v pozadí. Zajímavé je, že ač je Vopička tvůrcem mnoha klipů, pro svou kapelu si nechal pomoct od WeAre Productions, kteří videu dali přírodní ráz, který písničce sedí.

Calm Season svou druhou desku vydají v pátek 28. října, kdy ji pokřtí v pražském Paláci Akropolis, následně vyrazí na turné. Jeho zastávky jsou následující:

28.10. Praha, Palác Akropolis

4.11. Brno, Kabaret Špaček
6.11. České Budějovice, Horká Vana
11.11. Plzeň, Anděl Café

21.11. Poděbrady, Kafíčko

27.11. Ostrava, Stará Aréna

4.12. Písek, kavárna U Vavřiny



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY