Je tu říjnový Spark se Slashem na obálce

07.10.2014 20:44 - Tisková zpráva a Vojtěch Kubec | foto: facebook interpreta

Říjnové číslo rockového magazínu Spark je venku a kukuč, který shlíží z jeho titulní strany, není nikoho jiného než Slashe. Kytarista, o němž se i téměř dvacet let po jeho odchodu z kapely hovoří v souvislosti s Guns N' Roses, v září vydal třetí sólové album "World on Fire" a do minulosti nemá nejmenší chuť se vracet. Zato o současnosti hovoří rád, a tak se v hloubkovém dvojitém rozhovoru, jehož se účastnil i zpěvák Myles Kennedy, můžete ponořit nejen do pozadí vzniku čerstvého materiálu, ale zjistíte také, že tihle dva se hledali, až se konečně našli.

Spark říjen 2014
© facebook interpreta
V Guns N' Roses v současnosti některé ze Slashových partů hraje kytarista jménem DJ Ashba. A zatímco angažmá u Axla je pro něj nepochybně lukrativní, své srdce dává do Sixx:A.M. - s třetím albem "Modern Vintage" už víc kapely než projektu, vybudované na vzájemném přátelství s dalšími dvěma zúčastněnými, multiinstrumentalistou a producentem Jamesem Michaelem a basákem Nikkim Sixxem z Mötley Crüe. O tom, jak jsou právě osobní vztahy důležité, chcete-li hrát muziku, jež vás má uspokojovat, jsme si s DJem a Jamesem popovídali.

A s kým ještě? O vzestupu pop metalu v podání hvězdiček Amaranthe, o tíze úspěchu s In Flames nebo o psychopatech, kteří vládnou světu s hardcorovými veterány Sick Of It All. Je Michael Kiske spíš Elvisovec nebo Sinatrovec? Dozvíte se v Ušním průplachu! Obsáhlé rozhovory s Cannibal Corpse a Morbid Angel mohou brát milovníci extrémních žánrů jako nadstavbu rubriky Holocaust Nightmare, v níž jsme zpovídali Poláky Decapitated, satanovy uctívače Goatwhore anebo Amalii Brunn aka Myrkur, éterickou bytost, která se dala na black metal.

Krom toho pro vás máme rozsáhlý materiál o Anthrax v rubrice Deep Look Inside, ještě rozsáhlejší materiál o Exodus v Galerii titánů, v Historické studni se ohlížíme za začátky Manowar, no a samozřejmě nemůžou chybět spousty reportů - včetně těch z nových festivalů Made of Metal a Ostrava v plamenech - a recenzí (Cavalera Conspiracy, Evergrey, Joe Bonamassa, Karma To Barn, Mr. Big a asi padesát dalších...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY