Meghan Trainor už pobláznila i Británii, George Ezra konečně vede albový žebříček

06.10.2014 20:53 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Víc než čtvrt roku musel George Ezra čekat na první místo britské albové hitparády. Tento týden sice do pořadí vtrhla spousta novinek, paradoxně se ale kupředu draly spíš osvědčené desky. V singlech neměla konkurenci Meghan Trainor, jež byla s "All About That Bass" nejprodávanější i nejstreamovanější.
Meghan Trainor - All About That Bass
© facebook interpreta
SINGLY - Po americkém trhu, kde se hit "All About That Bass" stal senzací, si Meghan Trainor získala i Brity. Že míří singl na jedničku, jasně naznačovala už minulá kola, kdy v žebříčku bodoval navzdory faktu, že v Británii ještě oficiálně nevyšel - před týdnem se dvacetiletá zpěvačka díky třiatřicátému místu postarala o historický milník, když se jí podařilo probojovat do hlavní Top 40 pouze na základě streamů.

Když tentokrát k cifře 1,4 milionu přehrání přibylo sto čtyřicet čtyři tisíc prodaných kopií (víc ostrovanů letos v prvním týdnu zatoužilo pouze začátkem roku po "Rather Be" Clean Bandit a Jess Glynne), Meghan neměla konkurenci. "Cítím se neuvěřitelně! Pořád tomu nemohu uvěřit!" svěřila se britským novinářům.

Jessie J, Nicki Minaj a Ariana Grande klesly s "Bang Bang" na dvojku, zato Taylor Swift se z trojky nepohnula a nelze si nevšimnout, že ze "Shake It Off" se stává megahit nejen v USA, kde je na to interpretka zvyklá, ale také v Evropě.

Sigma a Paloma Faith, Calvin Harris a John Newman, to jsou bývalé jedničky seřazené tentokrát těsně pod medailovými stupni na čtyřce a pětce. Ani tento týden neuťal vzestupný trend "Blame It On Me" George Ezry, jenž už si polepšil na šestku a zdá se, že "Budapest" nezůstane jediným hitem z červnového debutu. Sedmičku uzmul belgický DJ Magician se "Sunlight", jedinou novinkou umístěnou v první desítce.

Lilly Wood & The Prick a také Sam Smith už zažili lepší časy než současná umístění na osmičce, respektive devítce. Platí to i o již jednou zmíněném letním hitu "Budapest", jehož návrat do Top 10 je důkazem, že Ezra zažil skutečně úspěšný týden. Potvrzuje to i pohled na albový žebříček.

Za branami Top 10 zůstali jedenáctý Labrinth ("Let It Be") i dvanáctá Ella Eyre ("Comeback"), Jessie Ware se s písničkou "Say You Love Me", kterou jí pomohl složit Ed Sheeran, ocitla na dvaadvacítce.

    Top 10 - singly:
  1. Meghan Trainor - All About That Bass
  2. Jessie J. feat. Nicki Minaj & Ariana Grande - Bang Bang
  3. Taylor Swift - Shake It Off
  4. Sigma feat. Paloma Faith - Changing
  5. Calvin Harris feat. John Newman - Blame
  6. George Ezra - Blame It On Me
  7. N Magician feat. Years & Years - Sunlight
  8. Lilly Wood & The Prick feat. Robin Schulz - Prayer In C
  9. Sam Smith - I'm Not The Only One
  10. George Ezra - Budapest

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

George Ezra - Wanted On Voyage
© facebook interpreta
DESKY - Trvalo to sice dlouhých čtrnáct týdnů, ale nakonec se George Ezra přece jen může honosit nálepkou #1 album. Jeho prvotina "Wanted On Voyage" se od vydání pravidelně pohybovala v první desítce, až nyní se ale objevila na jedničce. Přestože byl tento týden bohatý na novinky, medaile si rozebraly osvědčené tituly z první poloviny roku - Sam Smith bere s "In The Lonely Hour" stříbro a bronz urval Ed Sheeran, který z minulé šestky poskočil zpět na stupně vítězů. Jeho alba "X" už se jen na jeho domácím trhu prodala přes šest set třicet čtyři tisíc kopií, což znamená dvojitou platinu a také status nejžádanější desky roku.

Na čtyřce startuje Jamie T se třetí řadovkou "Carry On The Grudge" - osmadvacetiletý muzikant pocházející z Wimbledonu tím nenavázal na stříbrný výsledek předchozí studiovky "Kings & Queens", vydané před pěti lety. Dobře se nadále prodává i Barbra Streisand, jež se s "Partners" udržela v první pětici.

Za šestými The Script najdeme další čerstvý kus - "What's The Story Morning Glory" od Oasis, osmičku si připisuje Prince s jedním ze dvou nových alb, která byla na trh uvedena ve stejný den. Zatímco "Art Official Age" se do Top 10 vešlo, "Plectrum Electrum" s 3rdEyeGirl ne - obsadilo jedenáctou pozici. Alt-J ze zlata klesli až na číslo devět a elitu doplňují Genesis zásluhou "R-Kive".

Další zajímavé novinky se vyskytují i na dalších pozicích - třeba Gerard Way z bývalých My Chemical Romance se díky sólovce "Hesitant Alien" vyškrábal na čtrnácté místo. O tři příčky níže boduje SBTRKT s "Wonder Where We Land" a zmiňme ještě živák švédské legendy ABBA: "Live At Wembley Arena" uzavírá třetí desítku.

    Top 10 - alba:
  1. George Ezra - Wanted On Voyage
  2. Sam Smith - In The Lonely Hour
  3. Ed Sheeran - X
  4. N Jamie T - Carry On The Grudge
  5. Barbra Streisand - Partners
  6. The Script - No Sound Without Silence
  7. N Oasis - What's The Story Morning Glory
  8. N Prince - Art Official Age
  9. Alt-J - This Is All Yours
  10. N Genesis - R-Kive

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY