Sylvain Chauveau vydá "Nocturne Impalpable" prvně na vinylu

06.10.2014 10:05 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Label Minority Records chystá na podzim vinylovou reedici alba "Nocturne Impalpable", které v roce 2001 Sylvain Chauveau vydal pod značkou Les Disques Du Soleil Et De L'Acier. "Nocturne Impalpable" na vinylu vychází 21. listopadu zcela poprvé, a to v omezené, očíslované prvotní sérii čítající rovných dvě stě padesát kusů na stoosmdesátigramovém čirém vinylu. V balení bude jako obvykle přiložený download kupón na stažení celé nahrávky ve FLAC podobě. Tato edice bude obsahovat master desky, který byl použit pro speciální verzi CD nosiče pro tchajwanský trh, včetně ukrytého bonusu (záznam z live session).

"Nocturne Impalpable" představuje svět minimalismu, abstrakce a současného pojetí vážné hudby. Jeho klavírní variace jsou často přirovnávány k tvorbě skladatelů Harolda Budda a Claude Debussyho. Zároveň zde poodhaluje svůj multitalent, kdy s osobitou lehkostí slučuje elektronické prvky, ruchy, ambientní roviny s monumenty smyčců a klavírních preludií. Autorem mikrosymfonií na "Nocturne Impalpable" je sám Sylvain, výjimkou je jen kompozice "Arachnéenne Encore", tu složil klavírista Olivier Lageyre. "Nocturne Impalpable" naplno odkrývá jeho skladatelskou všestrannost. Kromě Sylvaina a Oliviera se na natáčení podíleli Olivier Cavaillé (cello), Benoît Génot (viola), Eugen Fabris (cello), Vincent Pouplard (akordeon), Matthias Meier (klarinet) a Xavier Carrière (trubka). Dohled během nahrávání a výsledný mix měla na starost dvojice zvukových inženýrů Joan Cambon a Frédéric Luneau.

Sylvain Chauveau se narodil v roce 1971 ve francouzském městě Bayonne, v současnosti však žije v Bruselu. Jeho obsáhlá diskografie je obohacena o několik spoluprací a figurování v projektech 0, Arca nebo On. Kromě toho je skladatelsky podepsán pod mnoha filmovými soundtracky a hudbou pro divadelní představení. Společně se Stephanem Mathieu natočili soubor písní s texty Billa Callahana na kompletu "Palimpsest" a pro kompilaci "Worx & Reworx" české skupiny Clarinet Factory nachystal variaci na jejich skladbu "Vltava". Naopak fanoušci Depeche Mode ocení akustické verze hitů této synthpopové legendy, ty poskládal na album "Down To The Bone", na němž figuruje i Ensemble Nocturne. Zatím poslední položkou ve výčtu jeho děl je rok stará "Kogetsudai" (druhá část zamýšlené trilogie).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY