Klaxons budou mít na svém turné předskokany Fenech Soler

23.09.2014 17:45 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Na Glastonbury v roce 2011 byla čtyřčlenná kapela Fenech Soler na dosah všemu, o čem sní každá skupina - její písně hrálo BBC Radio One, měla podporu velké gramofirmy a vystoupila na nejprestižnějším festivalu. Zanedlouho však zpěvák Ben Duffy onemocněl rakovinou, stejně jako před lety jeho bratr Ross, kytarista kapely. Ten podstoupil operaci a následnou chemoterapii a jako zázrakem se po mnoha měsících léčení uzdravil. Fornace vystoupila jako předskokan Phoenix na australském turné a vrátila se do života. Fanoušci na ně tehdy nezapomněli - když začali sborově zpívat jejich písničky, pro Fenech Soler jako by začala nová etapa jejich kariéry.

V roce 2013 vystoupili znovu na Glastonbury a bylo to jakési vzkříšení - alespoň pro britský trh. Povzbuzeni svým koncertem dokončili a vydali své druhé album "Rituals" (2013), euforickou a energickou kombinaci tanečních kořenů a moderního popu - elektronickou hudbu s bušícím lidským srdcem.

Čtveřice z Northamptonshire se věnovala taneční hudbě, když si jí v roce 2009 všiml Alan Braxe - spolupracovník Daft Punk. Podepsal s nimi smlouvu u svého retro-futuristického pařížského labelu Vulture a vydal jim singl "The Cult Of Romance". Následující nahrávky - "Lies" a "Stop & Stare" - u nezávislého elektronického vydavatelství Moda jen upevnily jejich rostoucí pozici, stejně jako patronát Groove Armada, kteří je vzali s sebou na turné a zařadili na svou kompilaci "Kitsune".

Nyní přichází další důležitý mezník v historii kapely. Fenech Soler totiž jako support absolvují celé turné s britskými Klaxons, v této roli se představí 22. listopadu i v pražském Lucerna Music Baru. Vstupenky za 540 Kč + poplatky jsou v předprodeji v sítích Ticketpro, Ticketportal, Eventim, GoOut.cz, na webu www.musicbar.cz. Na pokladně LMB je seženete bez poplatku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY