Pink Floyd zveřejnili bližší informace o novém albu

23.09.2014 11:15 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Již počátkem léta se objevila první informace o novém albu kapely Pink Floyd. Nyní tato britská legenda prozradila podrobnosti, představila obal a oznámila i datum vydání.

Novinka pojmenovaná "The Endless River" vyjde 10. listopadu na CD i na dvojvinylu a bude rozdělena do čtyř částí. Jak v aktuální tiskové zprávě uvádí David Gilmour, základ desky vznikl již v roce 1993 během natáčení slavného alba "The Division Bell". K dispozici bylo údajně na dvacet hodin materiálu, který hudebníci znovu pečlivě poslouchali a selektovali. Vybrané nápady a fragmenty skupina rozvinula a přepracovala tak, aby novinka odpovídala jedenadvacátému století.

"Deska je poctou Ricku Wrightovi. Myslím, že je dobrou ukázkou toho, co dělal a jak moc bylo jeho hraní pro zvuk Pink Floyd důležité," dodává k albu, které bude převážně instrumentální, bubeník Nick Mason.

První informace o albu v létě přinesla Polly Samson, manželka zpěváka Davida Gilmoura. Ta se na albu podílela taktéž - otextovala totiž závěrečnou píseň desky, kterou bude skladba s názvem "Louder Than Words". Další ženou, která na "The Endless River" otiskla svoji stopu, je americká zpěvačka Durga McBroom-Hudson. Pro ni nejde o první kontakt s Pink Floyd, s kapelou spolupracovala již v 80. a 90 letech.

Velmi zajímavý je i obal desky. Jeho koncept, tedy muže veslujícího na řece z mraků, vytvořil osmnáctiletý egyptský digitální umělec Ahmed Emad Eldin. Jeho originální obrázek byl následně upraven ve věhlasném londýnském grafickém studiu Stylorouge.

Pro úplnost ještě přikládáme tracklist:
SIDE 1: Things Left Unsaid, It's What We Do, Ebb And Flow
SIDE 2: Sum, Skins, Unsung, Anisina
SIDE 3: The Lost Art of Conversation, On Noodle Street, Night Light, Allons-y (1), Autumn' 68, Allons-y (2), Talkin' Hawkin'
SIDE 4: Calling, Eyes To Pearls, Surfacing, Louder Than Words



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY