Lenka Dusilová vydá "V hodině smrti" koncem září. Singl "Takafei" je intimní zpovědí

12.09.2014 15:54 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Ještě v srpnu sháněla Lenka Dusilová prostředky na dokončení své nové desky, nyní už ale hlásí hotovo a fanoušci se mohou začít těšit na 26. září, kdy novinka "V hodině smrti" pod křídly Supraphonu vyjde. První singl "Takafei" si ale mohou poslechnout už nyní.

Na nástupci kritikou vychvalované kolekce "Baromantika" zpěvačka opět spolupracovala se svým osvědčeným týmem, čerstvý materiál je proto prezentován jako její společné dílo s kapelou, která se jmenuje stejně jako zmíněná minulá deska. Úvodní upoutávka se tentokrát v porovnání s předchozím počinem překvapivě jeví o něco přístupněji: Dusilová jako by se částečně vracela k více písničkovému modelu, drží se svého tradičního stylu intimních holčičích zpovědí a v melancholickém textu se například svěřuje, že "strach je jako přítel". Přesto ji chuť experimentovat nepřešla, což dokazují vlivy elektroniky vrcholící zejména v poslední třetině atmosférického songu. Hudbu napsala držitelka mnoha Andělů s Beatou Hlavenkovou, textem přispěl Martin Evžen Kyšperský.

Tracklist očekávané nahrávky nabízí celkem dvanáct položek, které obsahují i zajímavé hosty. Jmenovitě "V hodině smrti" zahrne kousky: Indiánky, Tětiva, Ricardo, Mayday (feat. Justin Lavash), Dusho moja, Takafei, Tichá - Černá (feat. David Koller), Monotronka, Archív dní, Snad jen (feat. Dan Bárta), Epitaph, Dvanáctá.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY