K(r)ávoviny: Beyoncégeddon ve verzi pro rok 2014 = U2geddon

15.09.2014 17:30 - David Věžník | foto: Universal Music

Totiž! Po bojové poradě s americkou divou se irský boyband rozhodl překvapit nic netušící veřejnost novými písničkami, které se navíc (prý) magicky objevují ve vašich počítačích a telefonech, což nemusí dělat radost každému, ale vybrané části naší redakce spíše jo. Krom toho je tu nový klip od Mrázové Elišky(!!!) a taky Katky a Jindry(!!!!), osmistá padesátá čtvrtá coververze "Happy" a ještě se chystá další popová bitva.

K(r)ávoviny AKA Novinečky ke kávičce

Děje se toho ve vašem životě tolik, že to nestíháte sledovat, natož abyste sledovali životy jiných? Zastavte se na chvíli! Uvařte si kávičku nebo čajíček a zkoukněte naše novinečky, shrnutí toho skutečně důležitého ve světě pop music. Než dopijete, máte přečteno a můžete jít zase po svých. A ano, nemáme rádi zdrobněliny. Zdrobnělinky.

Lokální hitmakerka (například "Látání") Lucie Vondráčková si mohla poprvé pustit tvorbu své relativně úspěšnější kolegyně Hany Zagorové, teprve až když vypadla z rodného hnízda. (Šíp)

Je to tu! Elis (Eliška Mrázová, FYI) oficiálně útočí na výroční žebříčky videoklipem! (musicserver)

Beyoncégeddon 2014 mají na svědomí nakonec kluci z úspěšného boybandu U2. (musicserver)

A rappera a producenta Tylera Gregoryho Okonmu, The Creatora to všecko kolem teda dost namíchlo. (Pitchfork)

Ariana Grande AKA Mariah 2 prosí všechny fotografy, aby ji (podobně jako třeba Mariah) fotili jen z té lepší strany, a všechny kolegy novináře, aby se jí neptali na Mariah 1, OK? (Stereogum)

Osmistou padesátou čtvrtou verzi Pharrellovy balady "Happy" mají na svědomí Maroon 5. (YouTube)

Bývalá členka kdysi lesbického dua t.A.T.u. Lena Katina je připravena vydat své debutové album, jste také připraveni? (musicserver)

Buďte. Buďte tvrdí chlapi!

-

Porota britsko-irských hudebních cen Mercury Prize, dříve známých jako Mercury Music Prize a nyní oficiálně zvaných Barclaycard Mercury Prize, slavnostně oznámila letošní nominace. Pochopitelně mezi nominovanými není Elis ani Martin Chodúr. (musicserver)

Miley Cyrus předělala Led Zeppelin. A je to celkem OK. (Stereogum)

Tu písničku za 0 Kč od One Direction si stihlo stáhnout docela dost lidí, četli jste? (musicserver)

Naděje Českého slavíka, duo Jindra a Katka AKA duo Katka a Jindra, konečně představila veřejností tolik očekávaný nový videoklip. Říjnové hitparády vezme útokem letní pohodovka "Dovolená". (YouTube)

Avicii (svého času známý jako Avicci) nevypadá dobře. (musicserver)

Anglicky hovořící babičky se omylem houfně na Facebooku tagují jako Grandmaster Flash a nikdo neví, jak z toho ven! (Stereogum)

Další popový beef pilně připravují Taylor Swift a Katy Perry. (musicserver)

Britney Jean Spears chystá prudce umělecké album. (musicserver)

Povinná četba Povinný poslech k četbě: protože artpop.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY