Lilly Wood & The Prick stále vedou britské singly, v albech se do čela vrací Sam Smith

07.09.2014 21:59 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Po dlouhé době se na první místo britských alb vrací květnový debutant Sam Smith, který s "In The Lonely Hour" po jediném týdnu ve vedení ukončil kralování rockových nováčků Royal Blood se stejnojmennou deskou. K mnoha přesunům došlo i v singlové části, i když jednička se tentokrát nemění.
Lilly Wood & The Prick feat. Robin Schulz - Prayer In C
© facebook interpreta
SINGLY - Druhým týdnem se v čele singlového žebříčku drží Lilly Wood & The Prick s vydatnou pomocí německého DJe Robina Schulze. Píseň "Prayer In C" byla izraelsko-francouzským duem původně vydaná už v roce 2010, ale až letošní remix z ní udělal hit v celé Evropě. Pro Schulze to mimochodem znamená, že po jarním úspěchu "Waves" Mr Probze má druhý hit, který vydržel v čele britských singlů dva týdny. To je přitom v poslední době, kdy se většinou jednička mění týden co týden, docela vzácnost.

Na své třetí zlato tak marně útočil Duke Dumont, jehož předchozí songy "Need U (100%)" a "I Got U" dokázaly vystřelit až na vrchol. Novinka "Won't Look Back" se zastavila na dvojce, zatímco bronz urvali The Script s pilotním singlem čtvrté studiovky "No Sound Without Silence", která vyjde 12. září. "Superheroes" obstarává pro irské poprockery třetí singl s medailovým umístěním, na jedničku zatím dosáhli jen s "Hall Of Fame" z roku 2012.

I když se první příčka neměnila, v žebříčku se tento týden děly zajímavé věci: kromě dvou novinek na stupních vítězů se kupředu posouvají Iggy Azalea a Rita Ora, které jako "Black Widow" poskočily ze sedmičky na čtyřku. Z pohledu australské rapperky se mimochodem jedná o nové kariérní maximum - předchozí hit "Fancy" totiž bral nejvýše pětku. Poprvé v první pětici se ocitá také aktuální singl Sama Smitha "I'm Not The Only One".

Taylor Swift po dvou čtvrtých místech klesá na šestku a vypadá to, že pro "Shake It Off" už medailové umístění zůstane nedobytou metou. Na sedmičce následuje předminulý vítěz David Guetta, před týdnem druzí Maroon 5 se poroučeli až na číslo osm. První desítku uzavírají zavedené hity od MAGIC! a dvojice Nico & Vinz, kdežto dívčí skupina G.R.L., známá například ze spolupráce s Pitbullem, se do ní s novinkou "Ugly Heart" nevmáčkla a zůstala na jedenáctce. Po nenadálé smrti jedné ze členek však písnička možná půjde v příštím týdnu nahoru.

Z čerstvých obyvatelů žebříčku zmiňme ještě pětasedmdesátou Meghan Trainor, která má s "All About That Bass" v USA našlápnuto k budoucímu číslu jedna, bude proto zajímavé sledovat, jak se jí povede v Evropě. Jako osmdesátí šestí nejúspěšnější se do pořadí zapisují Maroon 5 s "Animals".

    Top 10 - singly:
  1. Lilly Wood & The Prick feat. Robin Schulz - Prayer In C
  2. N Duke Dumont - Won't Look Back
  3. N The Script - Superheroes
  4. Iggy Azalea feat. Rita Ora - Black Widow
  5. Sam Smith - I'm Not The Only One
  6. Taylor Swift - Shake It Off
  7. David Guetta feat. Sam Martin - Lovers On The Sun
  8. Maroon 5 - Maps
  9. MAGIC! - Rude
  10. Nico & Vinz - Am I Wrong

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Sam Smith - In The Lonely Hour
© facebook interpreta
DESKY - V květnu odstartoval Sam Smith rovnou na vrcholu albové hitparády, když si jeho debut "In The Lonely Hour" pořídilo více než sto tisíc fanoušků za jediný týden. Pak nastalo dlouhé období vlády Eda Sheerana, který žebříčku vévodil téměř celé léto, zatímco Smith se nenápadně stále držel v první pětici. Tentokrát ovšem znovu převálcoval veškerou konkurenci a poměrně nečekaně opět vede. Přeskočil i minule kralující rockery Royal Blood, kteří se stejnojmennou prvotinou klesají na dvojku. Sheeran s "X" bere bronz, čímž přidává jedenáctý týden na stupních vítězů.

Na medaili naopak nedosáhli Maroon 5, jejichž pátá studiovka s jednoduchým názvem "V" si připsala čtvrtou pozici. V porovnání s dva roky starou nahrávkou "Overexposed" si americká formace pohoršila o dvě místa, hůře na tom v rámci jejich diskografie byla jen položka "Hands All Over" z roku 2010. První dvě desky skupiny totiž braly zlato.

George Ezra se vrací zpět do Top 5, před dvěma týdny triumfující chlapecká sestava Collabro ji pro změnu opouští, když si ve svém třetím týdnu v žebříčku zapisuje šestku. Na sedmém místě najdeme americkou sesterskou dvojici The Pierces s "Creation", což je druhá (a poslední) novinka v aktuální elitní desítce.

O tři pozice poskočil Paolo Nutini, jehož jarní album "Caustic Love" už se na ostrovním trhu stalo bestsellerem, devítku okupuje zásluhou "The Whole Story" Kate Bush, jež už sice neboduje tak výrazně jako minule, kdy měla v první čtyřicítce hned osm zástupců, ale ani tak si po koncertním comebacku na nezájem kupujících stěžovat nemůže. Přehled deseti nejžádanějších počinů zakončuje minule bronzová Ariana Grande s "My Everything".

    Top 10 - alba:
  1. Sam Smith - In The Lonely Hour
  2. Royal Blood - Royal Blood
  3. Ed Sheeran - X
  4. N Maroon 5 - V
  5. George Ezra - Wanted On Voyage
  6. Collabro - Stars
  7. N The Pierces - Creation
  8. Paolo Nutini - Caustic Love
  9. Kate Bush - The Whole Story
  10. Ariana Grande - My Everything

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY