Legenda Front 242 opět zahraje v Praze

07.09.2014 16:34 - Ondřej Michal | foto: Petr Klapper / musicserver.cz

Naposledy je domácí publikum mohlo naživo zhlédnout před šesti lety v pražském klubu Lucerna Music Bar. Nyní se zakladatelé Electronic Body Music do Prahy vracejí znovu. Front 242 vystoupí 4. října v Divadle Archa.

Belgickou formaci lze bez nadsázky označit za zakladatele žánru EBM. Kapelu dali dohromady na počátku osmdesátých let Daniel Bressanutti a Dirk Bergen. Za více jak třicetiletou existenci vydali řadu alb, která se stala inspiračním zdrojem pro mnoho dalších umělců nejen z oblasti temné taneční hudby. Hity jako "Body To Body", "Happiness", "Tragedy For You" nebo "Headhunter" vznikly před mnoha lety, přesto dodnes patří do zlatého fondu tvrdé elektroniky.

V souvislosti s koncerty Front 242 se vždy jednalo o strhující zážitky plné taneční energie a světelných efektů. Nejinak tomu bude i při letošním vystoupení v Praze. Těšit se můžeme na notoricky známé, přesto stále fungující skladby.

Coby support se představí bláznivý elektronický projekt z Berlína Pokémon Reaktor. Domácí barvy bude hájit uskupení R.B.M.K.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY