Karel Gott s až příliš velkou profesionalitou šeptá své lásce do ucha "Chci tě"

07.09.2014 10:27 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Již 19. září vyjde jedno z nejočekávánějších letošních alb v tuzemském popu. Karel Gott se po deseti letech znovu rozhodl udělat album z původních písniček a přizval si na ně hotovou plejádu hvězdných skladatelů.

Jako první singl z desky "S pomocí přátel" byla vybrána rytmická píseň autorů Vašo Patejdla a Lubomíra Zemana "Chci tě". Písnička působí velmi lehce, vzdušně, na první poslech je patrné, že má ambice stát se hitem, zároveň však v sobě skrývá několik otazníků.

Tím hlavním je zvuk nahrávky - je až příliš chemický, umělý, bez patřičné živočišnosti. I sbory jako by zpívaly odněkud z ampliónu. Trošku ho rozčísne až sólo na elektrickou kytaru. Samotná melodie je možná až příliš jednoduchá, na pár akordů, ale zkušená dvojice autorů píseň nepokazila.

Sám zpěvák ji interpretuje velmi příjemně, s lehkostí, nadhledem, cosi jí ale chybí. Karel Gott říká, že měřítkem je u něj husí kůže a mrazení v zádech. Tady však ani na několikerý pokus prostě tyto pocity nepřicházejí. Jako by z celého díla čišela až přespříliš velká profesionalita, přemíra snahy napsat chytlavou písničku, ale duch jí chybí...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY