Eminem vydá výběr největších hitů. Ve filmové novince "Guts Over Fear" mu zpívá Sia

26.08.2014 18:48 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Nový duet Eminema a Siy "Guts Over Fear" není jen lákadlem na thriller "The Equalizer" s Denzelem Washingtonem v hlavní roli, jak jsme vás nedávno informovali, ale i ukázkou z listopadové výběrovky amerického rappera. Dvoudisková kolekce největších hitů "Shady XV" vyjde 28. listopadu k příležitosti patnáctiletého výročí alba "The Slim Shady LP", kterého se jen v USA prodalo kolem pěti a půl milionu kopií.

S australskou divou už přitom hiphoper za krátkou dobou spolupracuje podruhé - loni s ní natočil skladbu "Beautiful Pain" na deluxe edici nahrávky "The Marshall Mathers LP 2". A vzhledem k tomu, že její hlas se dost podobá tomu Rihanny, se kterou král bílého rapu vytvořil už dvě rádiové hymny "Love The Way You Lie" a "The Monster", mohlo by se na mysl trochu vkrádat podezření, že chce Eminem pořád dokola opakovat hity podle jednoho modelu. Jenže "Guts Over Fear" rozhodně nemá tak jednoznačný radio-friendly zvuk: v potemnělém songu s pětiminutovou stopáží se interpret výrazně zklidnil a ubral na údernosti svého projevu, stejně tak refrén Siy má daleko k euforickému výbuchu typu "Chandelier". To ale nemění nic na skutečnosti, že písnička s dost ponurým textem, za který Em od vyznavačů tvrdého rapu schytal výtky, že to je moc měkké, je příjemně chytlavá a po pár posleších si ji budete broukat.

Na závěr zmiňme ještě jednu zajímavost: někteří fanoušci Sie po loňském duetu vyčetli, že jí není proti srsti natočit song s někým, kdo ve své tvorbě podporoval homofobii. A reakce Australanky? Výtěžek z této spolupráce věnovala Los Angeles Gay & Lesbian Center.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY