Robyn pracuje na novém sólovém minialbu

23.08.2014 10:05 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Jsou tomu teprve tři měsíce, co se obdivovatelé Švédky Robyn dočkali nového materiálu. Elektropopová hvězda se spojila se spřízněným norským producentským duem Röyksopp a výsledkem bylo EP "Do It Again", které se podívalo na čtrnácté místo amerického albového žebříčku a k němuž nám trojice nedávno představila propracovaný vizuál "Monument".

Nyní zpěvačka v rozhovoru pro magazín Time prozradila, že už pilně pracuje na svém dalším sólovém počinu, což zřejmě potěší všechny fanoušky, kterým vadí, že zmíněné minialbum má s typickým zvukem Robyn jen málo společného. To ostatně v nedávné recenzi shrnul Lukáš Boček. Ani tentokrát by se však nemělo jednat o plnohodnotnou desku, nýbrž o další EP.

Jedním ze spolupracovníků, kteří se na vzniku chystaného materiálu podíleli, byl i švédský producent Christian Falk, jenž však minulý měsíc ve věku dvaapadesáti let podlehl rakovině. Falk s rodačkou ze Stockholmu již v minulosti několikrát spolupracoval, prsty měl už v jejím debutovém albu "Robyn Is Here" z roku 1995. Společně s pětatřicetiletou interpretkou dal dohromady i singl "Dream On", který se před šesti lety dostal do první třicítky britské singlové hitparády.

Interpretka hitů jako "With Every Hearthbeat", jenž byl v roce 2007 britskou singlovou jedničkou, nebo "Dancing On My Own", který byl serverem Pitchfork.com aktuálně zařazen do žebříčku Top 200 dosud nejlepších songů právě probíhající dekády, a to rovnou na šesté místo, dále uvedla, že na dokončení desky pracuje mimo jiných s Markusem Jägerstedtem. Na informaci, kdy novinka vyjde, si zatím musíme počkat,

Posledním sólovým počinem, který Robyn představila světu, byla na konci roku 2010 závěrečná část trilogie "Body Talk". V současnosti severská umělkyně společně s Röyksopp propaguje květnový komplet "Do It Again" prostřednictvím letního turné, kde už stihla naživo představit i ukázky dosud nevydaných skladeb.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY