Iggy Azalea a Ariana Grande mají v americké první desítce rovnou po třech singlech

24.08.2014 20:20 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

V singlové první desítce jsme svědky nezvyklého úkazu, kdy dvě zpěvačky najdeme hned na třech skladbách, nově díky postupu "Break Free" a "Black Widow". Zlato však opět brali MAGIC!, stříbro vybojovala Meghan Trainor. Deskám podruhé dominoval soundtrack ze "Strážců Galaxie" a viděli jsme debut Troye Sivana.
MAGIC! - Rude
© facebook interpreta
SINGLY - MAGIC! přidali šestý vítězný týden "Rude" a v posledních týdnech ještě zdramatizují souboj o song léta. Hitparádu Summer Songs, která počítá výkon tří letních měsíců, dosud ovládá "Fancy", nyní páté. Vítězství "Rude" však nebylo výrazné, ze čtvrtého místa se za něj zařadila Meghan Trainor s "All About That Bass" jako Digital i Airplay Gainer. Mladá zpěvačka vede streamy s 8,1 miliony (+32 %) a downloady se 239 tisíci (+21 %) a v rádiích má 47 milionů impresí (+64 %).

Meghan by měla otevřenou cestu k vítězství již příští týden, zkazit ji to však může Taylor Swift. Novinku "Shake It Off" zatím v žebříčku vůbec nenajdeme, po pondělním debutu však míří k půl milionu downloadů, několika desítkam milionů impresí a ohromné porci streamů - v tuto chvíli má již 35 milionů na YouTube (ale z celého světa). Na Spotify singl ještě není k dispozici. Zapomenout nemůžeme ani na Nicki Minaj, která za o den kratší období nastřádala už 60 milionů přehrání "Anaconda" videa a zbořila 24hodinový VEVO rekord, downloady však tak vysoké nebudou.

Zpět ale k uplynulému týdnu. Na bronz spadl Sam Smith, v rádiích však přemožitele nenašel. Na čtyřku vystřelila Ariana Grande s "Break Free" díky vydání videoklipu a ze stejného důvodu najdeme nově v Top 10 i "Black Widow" Iggy Azaley na osmičce. To znamená, že Ariana i Iggy mají v první desítce tři skladby: "Bang Bang" + "Break Free", "Fancy" + "Black Widow" a společný "Problem". To se mezi ženami zatím podařilo pouze Ashanti a Adele. Nikdy však toho nedosáhli současně dva interpreti. Pro hosta Ariany Zedda to jinak znamená nejlepší umístění kariéry a pro kolegyni Iggy Ritu Ora první Top 10.

První desítka byla už malá pro Charli XCX a Maroon 5, může to však být pouze dočasně. Nástup Taylor a Nicki jim ale rozhodně neprospěje, stejně jako další čekatelům na Top 10 Clean Bandit nebo Enriquemu Iglesiasovi. Komentáře singlů uzavřeme informací o jediné výraznější novince: "Best Mistake" Ariany Grande a Big Seana debutovalo na čtyřicet devítce. Rappera můžete slyšet i na "Problem".

    Top 10 - singly:
  1. MAGIC! - Rude
  2. Meghan Trainor - All About That Bass
  3. Sam Smith - Stay With Me
  4. Ariana Grande feat. Zedd - Break Free
  5. Iggy Azalea feat. Charli XCX - Fancy
  6. Nico & Vinz - Am I Wrong
  7. Ariana Grande feat. Iggy Azalea - Problem
  8. Iggy Azalea feat. Rita Ora - Black Widow
  9. Sia - Chandelier
  10. Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj - Bang Bang

Guardians Of The Galaxy - Awesome Mix Vol. 1
© facebook interpreta
DESKY - Film "Guardians Of The Galaxy" sice už v amerických kinech není nejnavštěvovanější, soundtrack však dále boduje. Třetí týden byl jeho druhý vítězný díky 93 tisícům prodaných kusů. Albům označeným jako Various Artists/Soundtrack patří celé pódium, poprvé po čtyřech letech, když za druhým "Now! 51" najdeme ještě "Frozen", který si polepšil díky iTunes slevě.

Za nimi se umístily dvě novinky, "Get Hurt", pátá deska rockových The Gaslight Anthem, a "TRXYE", digitální EP debut YouTubera Troye Sivana. 30 tisíc downloadů zaznamenal za pouhé tři dny dostupnosti. Po poslechnutí videosinglu "Happy Little Pill" jsem ho označil za The Weeknda pro teenagery.

Pro novinky na dalších místech, Tanka, FKA twigs, Twistu, Dilated Peoples nebo Sinead O Connor, využijte odkazu na celý žebříček níže.

Příští týden ovládne Wiz Khalifa, třetí album "Blacc Hollywood" míří k 80 tisícům, což je výrazně méně než předchozí počiny, ty ale skončily pouze stříbrné. O vítězství jej můžou připravit snad jen Guardians.

    Top 10 - alba:
  1. ▬ Různí - Guardians Of The Galaxy: Awesome Mix Vol. 1 (93 tisíc, -15 %)
  2. ▬ Různí - Now That's What I Call Music! 51 (52, -45 %)
  3. ▲ Různí - Frozen Soundtrack (43, +53 %)
  4.  N The Gaslight Anthem (33)
  5.  N Troye Sivan - TRXYE EP (30)
  6. 5 Seconds Of Summer - 5 Seconds Of Summer (27, -24 %)
  7. Sam Smith - In The Lonely Hour (26, -3 %)
  8. Godsmack - 1000HP (21, -63 %)
  9. Tom Petty and The Heartbreakers - Hypnotic Eye (20, -41 %)
  10. Luke Bryan - Crash My Party (19, +19 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady. Spotify playlisty se automaticky updatují, takže budou odpovídat vždy jen aktuální týden vydání článku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY