V Jablunkově se uskuteční netradičně tradiční festival

21.08.2014 17:52 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Letní festival se dá udělat různě: můžete sehnat hromadu peněz od sponzorů a zorganizovat monstrózní podnik, můžete držet prst na tepu doby a sestavit ten nejprogresivnější line-up, můžete si pronajmout hrad nebo můžete třeba narazit na zahradě sud piva a pozvat pár kámošů a kapel. Letošní Silver Rocket Summer Slezsko chce ale upozornit na jednu mimořádně důležitou věc: nic z toho (kapely světové úrovně, originální hudba, jedinečné místo, atmosféra párty pro pár kámošů na zahradě) není ve sporu a klidně to může zvládnout kdokoliv z vás.

Klíčová informace zní: základem veškerého hudebního dění jsou lokální komunity. Ne všichni skvělí muzikanti musí jezdit na světová turné, hrát v největších sálech, prodávat tisíce desek, být neustále v médiích a mít ambice oslovit miliony fanoušků. Když se v nějakém kraji sejde pár lidí, kteří mají touhu dělat hudbu a dostatek energie jít za svým cílem, nemůže je nikdo zastavit. Nekonečné hraní po malých klubech, hospodách, obývácích a garážích pro pár lidí, kteří často nemají ani tušení, co zrovna frčí, považujeme za základní kámen toho, o co se Silver Rocket vždy snažil.

Klobouk dolů před každou partou místních holek a kluků, kteří milují muziku stejně jako my. S velkou radostí vás zveme v sobotu 23. srpna do Městského lesa v Jablunkově, kde chceme složit hold jedné z nejpozoruhodnějších a nejoriginálnějších hudebních komunit současnosti. Označujeme je jako slezská parta: vydávají si desky, mnoho let hrají na těch nejšílenějších místech, pořádají koncerty, jsou zábavní a vtipní - všechno je prostě v pořádku. Na trochu odlehlejší hraniční výspě naší republiky uvidíte kapely, které všechny (až na jednu výjimku) mají alespoň částečné kořeny v tomhle kraji a garantujeme, že jsou do jednoho vynikající. Vítejte ve Slezsku. Podrobné informace hledejte na www.silver-rocket.org a www.mamamrdamaso.org.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY