Annie Lennox chystá album coververzí "Nostalgia"

20.08.2014 10:15 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Již brzy šedesátiletá skotská zpěvačka Annie Lennox o sobě dá vědět prostřednictvím nového alba. Stejně jako například Taylor Swift si za měsíc vydání vybrala říjen (konkrétně jeho jedenadvacátý den), na rozdíl od americké, dnes už popové hvězdy však sází znovu na převzatý repertoár.

Na desce "Nostalgia" se tak objeví písně jejích oblíbených interpretů Billie Holiday, Niny Simone, Jo Stafford či Louise Armstronga. Producentem alba je zpěvaččin dlouholetý spolupracovník Mike Stevens. První zkušenost Lennox s předělávkami to však nebude. V roce 1995 si takový postup již vyzkoušela kolekcí "Medusa".

Ta bylo v pořadí druhou sólovkou po úspěšném disku "Diva", na kterém je k nalezení megahit "Why". Jinak Annie s novými nahrávkami celkem šetří. Zatímco v duu s Davem Stewartem, známém jako Eurythmics, vydala v osmdesátých letech hned sedm alb (v roce 1999 přibyl zatím poslední počin této formace "Peace"), na sólové dráze má za téměř pětadvacet let pouhých pět zářezů a nyní se chystá na šestý. Žena, považovaná magazínem Rolling Stone za jednu ze sta nejlepších pěnic rokenrolu v historii, za svůj život dokázala vydělat kolem třiceti milionů liber.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY