Taylor Swift vydá v říjnu album "1989". Roztančeným pilotem "Shake It Off" dává sbohem country

19.08.2014 00:23 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

"Mé první oficiální popové album," těmito slovy označila Taylor Swift svou chystanou pátou studiovkou "1989", o níž se rozpovídala v rámci globálně streamované akce, vysílané přes Yahoo.com. Novinka vyjde 27. října a už první singl "Shake It Off" dává jejím slovům zcela za pravdu.

Už minulý pilot "We Are Never Ever Getting Back Together", vztahující se k předloňské, prodejně mimořádně úspěšné kolekci "Red", mnohé vyznavače zpěvaččina křehkého dívčího country překvapil. Když se ale v pondělí 18. srpna krátce po třiadvacáté hodině našeho času v přímém přenosu rozezněly tóny singlu "Shake It Off", jenž vyšel (opět) z dílny zkušených popových producentů Maxe Martina a Shellbacka, nejednoho posluchače nejspíš napadlo, že Swift nikdy nezněla tak čistě popově. Roztančená novinka uhání v nečekaně svižném tempu a zpěvačka v ní v jednu chvíli dokonce i rapuje.

Kdo se však přes překvapivý zvuk písničky dokáže přenést, zřejmě uzná, že v rámci tanečně laděného popu se jedná o výborně vyprodukovanou, naprosto dotaženou a sebevědomou ukázku z nového repertoáru. Doprovodný videoklip by se dal vlastně shrnout spojením tanec na všechny způsoby, Taylor v něm vystřídá spoustu kostýmů a celkově se jedná o podívanou především zábavnou a odlehčenou. Adresovaná navíc tentokrát není žádné z Taylořiných bývalých lásek, ale spíše haterům, a to zcela radostnou a uvolněnou formou. Jestli takto bude znít i celé album, jež je dle slov interpretky inspirováno popovými osmdesátými léty (což ve vzorku slyšíme i vidíme), netřeba pochybovat, že si čtyřiadvacetiletá hvězda postavení komerčně nejúspěšnější americké zpěvačky současnosti uchová.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY