Chris Thile chystá další desku s Edgarem Meyerem

18.08.2014 09:56 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Americký mandolinista Chris Thile, který bude jedním z hostů letošních Strun podzimu, opět nahrává desku s kontrabasistou Edgarem Meyerem. Vydání alba nazvaného jednoduše "Bass & Mandolin" naplánovali na 8. září.

Oba muzikanti navazují na společný eponymní počin, který představili v roce 2008. Před šesti lety nahrávka založená pouze na obou zmíněných nástrojích a jejich stylový mix vystavěný na klasické hudbě, jazzu, bluegrassu, popu a country zaujaly nejen kritiku, ale i řadu fanoušků. Už z první ukázky "Tarnation" je zřejmé, že hudebníci pokračují tam, kde před šesti lety skončili. Navíc je velmi pravděpodobné, že novinku ovlivnil i cenou Grammy oceněný projekt "The Goat Rodeo Session", na němž se s nimi podíleli cellista Yo-Yo Ma a houslista Stuart Duncan. Oba v návaznosti na vydání alba chystají i společné turné, které ale zasáhne pouze Spojené státy americké. Do České republiky zavítá Chris Thile společně s klavíristou Bradem Mehldauem.

Kolekce "Bass & Mandolin" přinese celkem deset kompozic: Why Only One?, Tarnation, The Auld Beagle, Big Top, Look What I Found, El Cinco Real, Friday, Monkey Actually, I'll Remember For You, It's Dark In Here.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY