Nové desky pro 32. týden

03.08.2014 22:31 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Horké léto nabádá k určité lenosti. Počet novinek tomu ale nenapovídá, a tak si to umělci vynahrazují jinak. Například si nelámou hlavu s názvy desek a pojmenují je po sobě, jako třeba Pixie Lott, Angus & Julia Stone, nebo Beatsteaks. Mezi těmi, kteří si lámali hlavu více, najdete Eluveitie, Grave Digger nebo člena Erasure Andyho Bella.
Pokud se v pondělí 4. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Pixie Lott - Pixie Lott (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Pixie Lott - Pixie Lott
Druhé album "Young Foolish Happy" Pixie Lott bylo po úspěchu debutu "Turn It Up" mírným zklamáním, a to jak do kvality, tak i následně v řeči prodaných kusů. Není tedy divu, že v případě třetí desky, na jejíž přípravu si dala anglická zpěvačka tři roky, bylo třeba zvolit zcela jiný recept. Pokud možno ověřený. Ten našla u svých kolegyň a zároveň v hudební historii. Po vzoru Duffy nebo Adele, se přeorientovala na soul a v jejím případě rovnou na ten motownský. V červnu 2012 odjela do New Yorku, aby spolupracovala s lidmi, kteří se podíleli na nahrávání nahrávek legendárního labelu. Příprava alba ji zabrala bezmála dva roky a výsledkem je dvanáct skladeb, kde najdete i první singl "Nasty", původně nahraný Christinou Aguilerou pro film "Burlesque". Ten sice zmíněnému stylu až tak neodpovídá, nicméně ten druhý s názvem "Lay Me Down" už ano. Oba dva naleznete společně s další ukázkou z alba "Heart Cry" na zpěvaččině VEVU. Ucelený pohled na desku vám poskytnou ukázky všech písniček na Supraphonline.cz


Tip týdne

Angus & Julia Stone - Angus & Julia Stone (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / indie pop

Angus & Julia Stone - Angus & Julia Stone
Zhruba před dvěma lety jsme vám představovali sólové počiny Anguse Stonea a Julie Stone, kteří tak na čas opustili sourozenecké duo Angus & Julia Stone. Ovšem letos se tato australská dvojice vrátila do studia společně a výsledkem je jejich třetí album, které nese stejný název jako oni sami. Jeho producentem je věhlasný Rick Rubin, jemuž se při jednom koncertu duo zalíbilo natolik, že je okamžitě pozval do svého studia Shagri La v Malibu. Angus a Julia nabídku přijali a během letošního dubna tam nahráli a na desku posléze zařadili celkem třináct písní, které se pohybují na pomezí folku a indie popu. K sehnání je i deluxe edice se třemi kousky navíc. Prvním singlem se stala písnička "A Heartbreak", jejíž videoklip sdílí duo prostřednictvím svého webu. Zbytek písniček uslyšíte v krátkých ukázkách na Supraphonline.cz.


Beatsteaks - Beatsteaks (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Beatsteaks - Beatsteaks
Angus & Julia Stone a Pixie Lott nejsou jediní, kteří si nelámali hlavu s názvem nové desky a jednoduše ji nazvali po sobě. Dalšími jsou němečtí punk rockeři Beatsteaks a v jejich případě je eponymní deskou ta sedmá v pořadí. Jedenáct písniček, které se ve finále na CD dostaly, kapela nahrávala v berlínském Schaltraum Studio a najdete mezi nimi pochopitelně i první singl "Gentleman Of The Year", k němuž už pětice stihla natočit i videoklip. Ten servírují fanouškům společně s coververzí hitu Ramones "I Don't Want To Grow Up" na svém webu.


Eluveitie - Origins (Mystic Production) + Cd+DVD
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk metal

Eluveitie - Origins
Švýcarská folkmetalová formace Eluveitie, která se v našich končinách těší velké oblibě, připravila pro své příznivce novinkovou desku "Origins". Spolupracovali na ní s producentem Tommym Vetterli, který vypomohl také Kreator nebo Coroner. Jak prozradil zpěvák Chrigel Glanzmann, novinka je prodchnutá keltsko mytologií. Zajímavé je také grafické znázornění přebalu, které připravil sám frontman. Na stránkách Soundcloud.com najdete k poslechu jednu z novinkových písní "King".


Andy Bell - Torsten The Bareback Saint (Bertus)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: synth pop

Andy Bell - Torsten The Bareback Saint
Po čtyřech letech od druhého alba "Non-Stop" se polovina dua Erasure Andy Bell opět vrací k sólové kariéře. Svoji třetí desku nazval "Torsten The Bareback Saint" a partnerem při jejím nahrávání mu byl producent Dave Audé, kterého známe především jakožto remixéra hitů například U2, Coldplay, Katy Perry, Stinga nebo Yoko Ono. Spolupráce jim šla nejspíš velmi dobře, protože na albu najdete hned dvaadvacet skladeb. Album dnes reprezentuje první singl "Aftermath (Here We Go)", který jsme vám již představili.


Chant - New Haven (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Chant - New Haven
Finští rockeři z kapely The Chant potěší fanoušky atmosférické hudby, která vám při poslechu může snadno evokovat soundtrack k filmu. Novinková deska "New Haven" by svou náladou nejlépe odpovídala fantasy snímku. Jedna skladba plynule navazuje na další. Osm nových písní, které doplňuje ještě devátý bonus, si v dosavadních recenzích získalo jen kladné ohlasy. Sami si ale udělejte představu a poslechněte si ukázku z alba na YouTube.com kanálu vydavatelství Lifeforce Records. Pokud si ale potrpíte na kapely jako Katatonia, Anathema, Junius, Alcest, Placebo, Our Ceasing Voice nebo Jimmy Eat World, pak by vám tato nahrávka neměla určitě uniknout.


Grave Digger - Return Of The Reaper (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Grave Digger - Return Of The Reaper
Němečtí metalisté z Grave Digger působí na hudební scéně sice více jak třicet let, ale stále mají fanouškům co říct. Důkazem je novinková "Return Of The Reaper", která je v pořadí jejich již sedmnáctým počinem. Jak název napovídá, odkazuje na trojici úspěšných desek "Heavy Metal Breakdown", "Witch Hunter" a "The Reaper". Kapela se na očekávaném počinu vrací zpátky ke kořenům, což znamená i vzpomínání na speedmetalová léta a také na kapely, které Grave Digger zásadní ovlivnily. Mezi nimi mají své čestné místo i Black Sabbath nebo Motörhead. Posuďte ostatně sami a poslechněte si preview celé nové desky.


Origin - Omnipresent (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: technický death metal

Origin - Omnipresent
Pro fanoušky death metalu je tento týden připraveno nové album formace "Origin". Muzikanti na něm spolupracovali se svým dlouholetým producentem Robertem Rebeckem a zpěvák Jason Kreyser k hotovému dílu prozradil: "Na nových deskách pracujeme vždy naplno. Máme svůj specifický, někdy až masochisticky chaotický styl." Ve studiu vzniklo celkem třináct kousků včetně předělávky "Kill Yourself" od S.O.D. Deska získala prozatím jen velmi pozitivní reakce. Abyste si ale moli sami udělat názor, poslechněte si ukázku na agoniarecords.bandcamp.com.


Dále vychází:

Alestorm - Sunset On The Golden Age (Digipack) (Mystic Production)
Black Trip - Goin' Under (Mystic Production)
Count Basie & His Orchestra - Original Album Series (Warner Music)
Den Saakaldte - Kapittel II - Faen I Helvete (Mystic Production)
Eluveitie - Origins (Cd+Dvd) (Mystic Production)
Entombed A.D. - Back To The Front (Universal)
Fake Idols - Fake Idols (Mystic Production)
Grave Digger - Return Of The Reaper (Mediabook) (Mystic Production)
Jethro Tull - Original Album Series (Warner Music)
King Of Asgard - Karg (Mystic Production)
Manfred Mann - Original Album Series (Warner Music)
Monarch - Sabbracadaver (Mystic Production)
Monolithe - Monolithe II (Mystic Production)
Monolithe - Zero (Mystic Production)
Skid Row - Rise Of The Damnation Army (United World Rebellion - Chapter Two) (EP) (Warner Music)
Stigmhate - Zodacare Od Zodameranu (Mystic Production)
Ten Years After - Original Album Series (Warner Music)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY