Jazzová Lady Gaga a Tony Bennett lákají na "Cheek To Cheek" klasickou předělávkou "Anything Goes"

29.07.2014 16:05 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

V hudebním světě jsou někdy k vidění zajímavé vývojové křivky. Před rokem přibližně v tuto dobu oznámila Lady Gaga s pompézní propagační kampaní vydání nového studiového alba "ARTPOP", na které následně lákal taneční singl "Applause". Nyní, po dvanácti měsících, přichází talentovaná Američanka s projektem, který stojí na zcela opačné straně barikády. Bez velkých řečí, výraznějších komerčních ambicí a také bez předchozího ohlášení byl zveřejněn videoklip k prvnímu singlu ze společné jazzové nahrávky s Tony Bennettem "Cheek To Cheek".

Skladba "Anything Goes" byla napsána Coly Porterem pro stejnojmenný muzikál v roce 1934, od té doby vznikla řada jejích předělávek, včetně té od Franka Sinatry pro album " Songs For Swingin' Lovers" z padesátých let. Nyní se jí ujala generačně i žánrově zcela nesourodá dvojice, které to i přes tyto rozdíly dohromady funguje. Zejména emotivní vokál popové hvězdy zde odkrývá všechny své přednosti, čímž dává světu jasně najevo, co už zasvěcení dávno vědí: Lady Gaga může ukázat ještě hodně.

Nové éře, kterou sama interpretka označila jako "konec začátku její kariéry", byl uzpůsoben i klip, jenž je naprosto jednoduchý a decentní. Extravagantní kostýmy a megalomanské koncepty tentokrát ustoupily obyčejným záběrům ze studia či z koncertních pódií, kde se Gaga stylizuje do role jazzové divy minulého století. Album "Cheek To Cheek", jehož vydání bylo pro americký trh stanoveno na 23. září a pro ten evropský o den dříve, bude zkrátka jiné. První ochutnávka je hezky přezpívanou coververzí, více ale budeme zvědaví na nové autorské písně, které se na novince mají objevit.

A pokud vás tenhle těžký ART moc nebaví a raději byste k němu do party přibrali i jeho bratříčka jménem POP, nezapomeňte, že už začátkem října se turné k loňské nahrávce Mother Monster zastaví i v pražské O2 areně. O něco dříve se v našem hlavním městě předvede i o šedesát let starší Bennett, jenž zapěje v září Kongresovému centru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY