Fanoušci Abby se koncem září dočkají exkluzivního živáku

23.07.2014 10:04 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Na fanoušky legendární švédské kapely Abba se valí další kousek do jejich rozsáhlé sbírky. Tentokrát půjde o záznam koncertu z Londýna, který se uskutečnil na podzim roku 1979.

Abba za dobu své existence vyjela na světové turné celkem třikrát, to poslední odstartovala v září 1979 v kanadském Edmontonu a zakončila jej koncem března 1980 v Tokiu. Během zhruba šesti měsíců Abba absolvovala celkem dvaapadesát koncertů ve čtyřiceti různých městech a navštívila během nich třináct zemí.

Mezi nejúspěšnější zastávky turné patřily ty v Londýně, kde kapela vystoupila hned šest večerů za sebou, přesněji mezi 5. a 10. listopadem 1979. A právě finální večer byl celý zaznamenán a již 26. září se na trhu objeví jako dvoudiskový komplet a taktéž jako speciální trojvinyl. O produkci celého projektu se postaral Ludvig Andersson, syn Bennyho Anderssona z věhlasné čtveřice.

Mezi pětadvaceti položkami fandové najdou živé verze hitů jako "SOS", "Take A Chance On Me", "Waterloo", "Dancing Queen" nebo "Fernando". Zajímavým a pro fanoušky raritním bonusem je skladba "I'm Still Alive". Tu během koncertu zazpívala Agnetha Fältskog sama a doposud se nikdy nedočkala vydání na žádné desce.

Kompletní tracklist bude vypadat takto: CD1: Gammal Fäbodpsalm, Voulez-Vous, If It Wasn't For The Nights, As Good As New, Knowing Me, Knowing You, Rock Me, Chiquitita, Money, Money, Money, I Have A Dream, Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight), SOS, Fernando.
CD2: The Name Of The Game, Eagle, Thank You For The Music, Why Did It Have To Be Me, Intermezzo No. 1, I'm Still Alive, Summer Night City, Take A Chance On Me, Does Your Mother Know, Hole In Your Soul, The Way Old Friends Do, Dancing Queen, Waterloo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY