Ed Sheeran v Británii stále válí, v singlech vedou nováčci Rixton

21.07.2014 17:04 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Ed Sheeran i ve čtvrtém týdnu prodeje své druhé řadovky nenašel přemožitele, což znamená, že "X" se na tamním trhu stává nejdéle vedoucím albem v tomto roce. Zato singly hlásí na nejvyšší pozici opět změnu: všechnu konkurenci tentokrát předčila chlapecká skupina Rixton.
Rixton - Me And My Broken Heart
© facebook interpreta
SINGLY - Britské ostrovy jsou nadále baštou boybandů: zatímco v posledních týdnech můžeme na každém rohu slyšet o debutu australských 5 Seconds Of Summer, domovina One Direction, The Wanted nebo The Vamps vyvrhla další novou chlapeckou sestavu. Říkají si Rixton a jejich debutový singl "Me And My Broken Heart" startuje rovnou na čísle jedna singlové hitparády.

Zajímavostí je, že frontman Jake Roche je synem slavných rodičů. Jeho otcem je Shane Richie, který má za sebou mnoho filmových a televizních rolí, hudebně o sobě dal nejvíce vědět v roce 2003 covervezí "I'm Your Man" od Wham!, jež to v singlovém pořadí dotáhla až na dvojku. Matka Coleen Nolan pak jako členka dívčí skupiny The Nolans dosáhla na třetí místo s hitem "I’m In The Mood For Dancing" z roku 1979.

Druhou příčku z minulého týdne uhájily Ariana Grande a Iggy Azalea, "Problem" byl navíc jedničkou v dílčí statistice streamů, které mají od začátku měsíce na výsledky vliv. Předminule vítězný hit získal v uplynulém týdnu 1,17 milionu přehrání. To minulá jednička, "It's My Birthday" dvojice will.i.am a Cody Wise, se pořadím propadla až na bronz.

Stálicí se stal "Ghost" Elly Henderson: zpěvaččin debutový singl boduje v popředí již šest týdnů a už brzy bychom se měli dočkat další ochutnávky z její zářijové albové prvotiny "Chapter One". Tentokrát najdeme další z úspěšných producentských zářezů Ryana Teddera na čtyřce, zatímco George Ezra drží s "Budapest" číslo pět.

Jako šestá nejúspěšnější odstartovala Nicole Scherzinger s novinkou "Your Love", pro bývalou hvězdu Pussycat Dolls je to pátý sólový úspěch v první desítce (nepočítáme-li hostování na singlech jiných interpretů). Zbylé pozice v Top 10 už velké změny nepřinesly: jednu příčku ztratila sedmá Jess Glynne, podobně dopadli Ed Sheeran se "Sing" (a to i přesto, že byl druhý nejstreamovanější) i devátí Oliver Heldens a Becky Hill s "Gecko (Overdrive)". Desítku pak nemění Sam Smith a jeho "Stay With Me".

Zmínit si zaslouží i Ella Eyre, další z potenciálních objevů roku, s novinkou "If I Go" na šestnáctce. Z šedesátého prvního na třicátý sedmý stupínek stoupá Vance Joy s hitem "Riptide". Ten už před časem dosáhl umístění v první desítce, ale po úspěchu v řadě dalších zemí (zejména v Evropě) nyní znovu začíná nabírat vzestupnou tendenci. Na dobré cestě jsou i MAGIC!, jejichž hit "Rude", aktuálně první v USA, míří o dvacet šest pozic výše na číslo padesát.

    Top 10 - singly:
  1. N Rixton - Me And My Broken Heart
  2. Ariana Grande feat. Iggy Azalea - Problem
  3. will.i.am feat. Cody Wise - It's My Birthday
  4. Ella Henderson - Ghost
  5. George Ezra - Budapest
  6. N Nicole Scherzinger - Your Love
  7. Jess Glynne - Right Here
  8. Ed Sheeran - Sing
  9. Oliver Heldens feat. Becky Hill - Gecko (Overdrive)
  10. Sam Smith - Stay With Me

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Ed Sheeran - X
© facebook interpreta
DESKY - Albový žebříček převratné změny nenabízí, což je hlavně důsledkem právě probíhající okurkové sezóny. Ed Sheeran tak už čtvrtý týden po sobě kraluje s "X". Jeho druhá studiovka se navíc čtyřmi koly na vrcholu stává nejdéle vedoucí deskou v letošním roce, když překonává jarní třítýdenní nadvládu Paola Nutiniho s "Caustic Love". Dosud se nahrávky prodalo přes 367 tisíc kopií (z toho 182 tisíc hned v prvním týdnu), a na ostrovech proto patří k nejžádanějším počinům letoška.

Statická však nezůstala jen jednička, ale téměř celá první pětka. Změnu byste totiž marně hledali na čísle tři, které pevně svírá Dolly Parton s "Blue Smoke - The Best Of", stejně tak na čtyřce, kde sídlí Sam Smith s veleúspěšným debutem "In The Lonely Hour", a rovněž pátý George Ezra se s "Wanted On Voyage" od minulého vydání nepohnul.

K jediné větší rošádě tak došlo na stříbrném postu: minule druzí Manic Street Preachers výrazně ztratili a klesli až na patnáctku. Jejich místo zaujala jiná novinka - Morrissey se svou desátou řadovkou "World Peace Is None Of Your Business". Ta rozšiřuje zpěvákovu sbírku alb, které se probojovaly až na medailové pozice. Stává se jeho šestou takto úspěšnou deskou.

Druhá polovina první desítky obsahuje také jednu novinku, a to eponymní debut formace Jungle, jenž se vyšplhal na sedmičku. Šestku bere Nutini, osmičku Coldplay a na devítku klesají 5 Seconds Of Summer. Po dlouhé době se v první desítce znovu objevuje Ellie Goulding se svou bezmála dva roky starou deskou "Halcyon", která sestavu nejúspěšnějších pro tento týden uzavírá.

Až v druhé vlně odstartovaly další čerstvé kousky od Judas Priest (dvanáctka pro "Redeemer Of Souls"), Rise Against (třináctka s "The Black Maket") a Jasona Mraze, který s "Yes" vystoupal na osmnácté místo.

    Top 10 - alba:
  1. Ed Sheeran - X
  2. N Morrissey - World Peace Is None Of Your Business
  3. Dolly Parton - Blue Smoke - The Best Of
  4. Sam Smith - In The Lonely Hour
  5. George Ezra - Wanted On Voyage
  6. Paolo Nutini - Caustic Love
  7. N Jungle - Jungle
  8. Coldplay - Ghost Stories
  9. 5 Seconds Of Summer - 5 Seconds Of Summer
  10. Ellie Goulding - Halcyon

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY