Zpěvák Alice In Chains zkusí štěstí jako producent a režisér

09.07.2014 15:40 - Petra Hubáčková | foto: Petr Klapper / musicserver.cz

Williama DuValla si můžete pamatovat jako zpěváka kultovních Alice In Chains, ale zanedlouho ho budete moci poznat i jako producenta a režiséra. Během nedávné britské verze festivalu Sonisphere prozradil v rozhovoru pro TeamRock Radio, že se bude jednat o dokumentární snímky. Jeden z nich se již pyšní titulem "All Alone Together: Neon Christ And Atlanta Hardcore" a podílí se na něm ještě režisér Edgar Johnson.

"Je zaměřený na hardocreovou scénu v Atlantě, které jsem byl já sám nedílnou součástí, ještě když se začala rozvíjet. Zdůrazňujeme rozdíly mezi tehdejší první generací této hudební vlny a nynější vyznavači tohoto hudebního stylu. Základem je ale ta původní vlna, kdy hardcore patřil k těžkému undergroundu," prozradil frontman.

Druhý ze snímků je orientován zcela opačným směrem. Středobodem děje bude jazzový hudebník Milford Graves. DuVall k tomu řekl: "Je to jeden z nejlepších hudebníků, jaký kdy žil. Co ho dělá ale ještě zajímavějším - kromě hudebních počinů - je jeho vědecká práce. Stojí za průlomovým výzkumem v oblasti srdečních onemocnění, což lidé v té době jen těžko chápali."

Dodejme, že poslední deska Alice In Chains "The Devil Put Dinosaurs Here" vyšla loni v květnu. Jednalo se už o druhou desku, na které se podílel nový zpěvák William DuVall, jenž se ke kapele připojil v roce 2006. Naživo jste měli možnost si písně poslechnout 8. července v Praze na festivalu Aerodrome, kde zahrála také Metallica.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY