Peace už kašlou na rock. Společně s novým songem to zkouší jako boyband

11.08.2014 12:57 - Simona Knotková | foto: facebook.com/peaceforeverever

Peace jsou na mladé indie scéně malým úkazem. Nové (a skvělé) songy skládají skoro se stejnou bezprostředností, s jakou dýchají, a při jejich propagaci se rozhodně nehodlají držet tradičních postupů. Zatím tak třeba nemáme ani tušení, kdy vyjde rozpracované druhé album a jak ho podle své jednoduché filozofie pojmenují. Je to ale pro puntičkářského fanouška natolik velkou komplikací, když zhruba čtvrtinu zbrusu nového materiálu už může nějakou chvíli znát?

K "World Pleasure" a "Money" se nejnověji přidává také "Lost On Me", a to rovnou s druhou klipovou prezentací. Ta se na YouTube objevila asi ještě dřív, než měla, a krátce po zveřejnění byla proto zase stažena. Nejspíše někdo ze členů či managementu kapely nemohl vydržet to napětí a musel se pochlubit s videem, které můžeme bez nadsázky označit za dosud nejlepší v jejich krátké kariéře. Po měsíci vyčkávání ho konečně můžete zhlédnout i vy.

Muzikanti v něm využívají jednu ze svých silných stránek, tedy sebeironizující humor, pod jehož vlivem se stylizovali do členů boybandu, poslušně plnící režisérovi pokyny k tanečním krokům. Nová písňová stopa k ladným pohybům na naleštěném parketu ostatně opět svádí. Nevinné natáčení se však filmařovi vymkne z rukou a britská čtveřice si to ve videu protančí až k tragickému závěru. Nebo spíše v případě Peace černohumornému.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY