Bruce Dickinson nebo Rick Wakeman na podzimním živáku vzpomenou na slavného klávesáka Jona Lorda

05.07.2014 10:31 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Celebrating Jon Lord - At The Royal Albert Hall
© facebook interpreta
Příznivci zvučných rockových jmen se letos na podzim dočkají opravdové pochutiny pro své slechy: Na pulty totiž míří záznam živé show "Celebrating Jon Lord - At The Royal Albert Hall" a nechybí na něm živý orchestr, frontman Iron Maiden Bruce Dickinson nebo Rick Wakeman, známý z Yes.

Zmínění hudebníci a spousta dalších uznávaných umělců vzdali na letošní akci pořádané v Royal Albert Hall čestný hold Jonu Lordovi, bývalému klávesákovi Deep Purple, který před dvěma lety zemřel. Málokoho asi překvapí, že to byli právě Deep Purple, kteří u zrodu těchto neobvyklých hudebních večírků stáli.

Psal se rok 2006, kdy se začaly šířit zvěsti o tajných hudebních seancích, které se měly odehrávat někde v Londýně pod taktovkou takových velikánů, jako jsou členové Deep Purple, Robert Plant, Brian May a Alice Cooper. Málokdo jim ale věřil. Postupem času se z těchto tajných večírků, který si říkalo "The Jam", začala stávat kultovní záležitost. Fanouškům se tak plnily i ty nejdivočejší hudební sny. Samotní muzikanti byli poctěni, pokud si zde mohli zahrát a odhodit obavy z komerčního úspěchu nebo i rivalitu. Následný přerod v "The Sunflower Jam" má na svědomí Jacky Paice, manželka Iana Paice, bubeníka z Deep Purple. Z charitativní akce, které se zpočátku účastnili především sami muzikanti, se stala vyhledávané událost otevřená širokému publiku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY