Lana Del Rey v albovém souboji na britských ostrovech jasně převálcovala Linkin Park

22.06.2014 23:02 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Humbuk kolem třetí řadovky Lany Del Rey byl v posledních týdnech skutečně velký, a tak není divu, že "Ultraviolence" se stává zpěvaččiným druhým albem na vrcholu britského žebříčku, zatímco Linkin Park odstartovali stříbrně. V singlech se druhým týdnem vedoucí pozicí pyšní teprve osmnáctiletá Ella Henderson.
Ella Henderson - Ghost
© facebook interpreta
SINGLY - Byl to těsný souboj, ale nakonec minulá vítězka Ella Henderson udržela vedoucí pozici i ve svém druhém týdnu v žebříčku. Ještě v polovině kola přitom na novinku "Don't Stop" od boybandu 5 Seconds Of Summer se svým "Ghost" ztrácela, nakonec však své konkurenty předstihla, když si její písničku v celkovém součtu pořídilo o tři tisíce Britů více. Hit z pera Ryana Teddera tedy osmnáctileté zpěvačce, která se prosadila před dvěma lety v ostrovním X Factoru, zajišťuje skvělou pozvánku na její zářijový debut.

Chlapecká sestava z Austrálie i přes těsnou porážku smutnit nemusí, jedná se totiž už o její druhý výrazný úspěch v britském singlovém žebříčku - s předchozí vlaštovkou "She Looks So Perfect" jim totiž na jaře triumf neunikl.

Na stupních vítězů se i tentokrát udržel Ed Sheeran, po předminulém zlatu a minulém stříbru zkompletoval se "Sing" pomyslnou medailovou sbírku bronzem. Na top trojku naopak nedosáhl George Ezra - zpěvák, jehož debut "Wanted On Voyage" vychází 30 června, se s průlomovým hitem "Budapest" probojoval na čtyřku. Svůj repertoár předvede Ezra v listopadu i naživo v Praze.

Další z objevů posledních měsíců Sam Smith bere číslo pět. Pokud sledujete komentáře britských žebříčků pravidelně, pak jistě víte, že "Stay With Me" jsme před nedávnem mohli zahlédnout až na vrcholu.

V první desítce nechybí ani Tiësto - ten minule bronzem zaznamenal své nové kariérní maximum, nyní ho "Wasted" vyneslo na šestku. Poslední novinku v Top 10 obstaral singl "Here For You", o který se postarala dvojice Gorgon City a Laura Welsh. Jason Derülo a Snoop Dogg svůj osmý post nemění, stejně jako desátý John Legend. Mezi ně se na devítku vklínil Mr Probz s "Waves", bývalým hitem number one, který ztrácí čtyři místa.

    Top 10 - singly:
  1. Ella Henderson - Ghost
  2. N 5 Seconds Of Summer - Don't Stop
  3. Ed Sheeran - Sing
  4. N George Ezra - Budapest
  5. Sam Smith - Stay With Me
  6. Tiësto feat. Matthew Koma - Wasted
  7. N Gorgon City feat. Laura Welsh - Here For You
  8. Jason Derülo feat. Snoop Dogg - Wiggle
  9. Mr Probz - Waves (Robin Schulz remix)
  10. John Legend - All Of Me

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Lana Del Rey - Ultraviolence
© facebook interpreta
DESKY - Zcela jednoznačně dopadl souboj dvou velkých hvězd, které v uplynulém týdnu vydaly dlouho očekávané novinky. Zatímco Lana Del Rey s "Ultraviolence" slaví po veleúspěšném "Born To Die" své druhé album na čele tamního žebříčku, Linkin Park berou za "Hunting Party" dvojku, a nenavázali tak na své celkem tři vítězné počiny "Meteora", "Minutes To Midnight" a "Living Things". Rozdíl mezi zlatem a stříbrem byl přitom propastný - zpěvačka prodala dvojnásobek toho, co udali američtí rockeři.

Připomeňme, že předchozí nahrávka Del Rey patřila v roce 2012 v Británii k nejprodávanějším titulům celoročního žebříčku, s novinkou však setrvání na první příčce nebude jednoduchým úkolem - už příští týden si totiž její postavení bude nárokovat Ed Sheeran (a nejspíš úspěšně). Pro zajímavost zmiňme, že uváděná deska "Born To Die" se tento týden posunula na pětadvacátou příčku.

Sam Smith třetí místo uhájil, jeho debut "In The Lonely Hour" sice přeskočily výše rozebírané novinky, ale vítěz tradiční ankety BBC Sound Of... pro letošní rok se dostal zpět před Coldplay, kteří s "Ghost Stories" spadli z dvojky na čtyřku, a za sebou nechal i minule triumfující Kasabian. Jejich "48:13" najdeme v druhém týdnu prodeje na pětce.

Na dalších místech první desítky to byla celkem nuda - šestá Dolly Parton, sedmý Paolo Nutini ani osmá Paloma Faith své pozice nemění, průvan tak nastal až na devítce. Obrovský skok totiž zažil Ed Sheeran s tříletým debutem "+" - z padesátého místa vystoupil o celých jedenačtyřicet pozic výše. Souvisí to samozřejmě s obrovskou propagační kampaní k jeho studiové dvojce "X", která vychází zítra (23. června). Top Ten uzavírá Passenger, jenž s "Whispers" ztratil pět míst.

Až na čtyřicátém prvním místě najdeme Jennifer Lopez s "A.K.A." - osmá studiovka americké interpretky tedy startuje výrazně hůře než předchozí řadovka "Love?" z roku 2011. Ta se ve své době probojovala na šestku.

    Top 10 - alba:
  1. N Lana Del Rey - Ultraviolence
  2. N Linkin Park - Hunting Party
  3. Sam Smith - In The Lonely Hour
  4. Coldplay - Ghost Stories
  5. Kasabian - 48:13
  6. Dolly Parton - Blue Smoke - The Best Of
  7. Paolo Nutini - Caustic Love
  8. Paloma Faith - A Perfect Contradiction
  9. Ed Sheeran - +
  10. Passenger - Whispers

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY