Never Sol má nový klip a vydává "Under Quiet" celosvětově jako LP a speciální edici na CD

14.06.2014 11:29 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jedna z nějvětších nadějí tuzemské hudební scény Never Sol udělala další významný krok k tomu, aby se se svou tvorbou prosadila i mimo ČR - na konci května vydal na základě exkluzivní licence Supraphonu na CD a LP loňský debut "Under Quiet" v celosvětové distribuci německý label Denovali Records. Celosvětové vydání debutu provází navíc také zbrusu nový klip ke skladbě "Run With The Wolves", na který se můžete podívat zde.

"Je to pro mě velká pocta. Asi by mě nikdy nenapadlo, že se něco takového povede a ještě k tomu vlastně náhodou. Hráli jsme s Floexem loni v září na Denovali Swingfestu, který pořádá právě Denovali, a po koncertě jsme se nějak dostali k tomu, že mám ještě svůj projekt. Zajímalo je, jakou hudbu dělám, tak jsem tam nechala album Under Quiet, které tenkrát bylo asi týden čerstvě po vydání. Denovali se libílo a zahájili jsme spolupráci," říká k vydání debutu u Denovali Records Never Sol, která si v ČR za album Under Quiet vysloužila mj. nominaci na Cenu české hudební kritiky Apollo 2013, 4. příčku v žebříčku nejlepších českých roku 2013 dle redakce Musicserver.cz a dvě nominace na Ceny Anděl, kde se během předávání cen představila také naživo s písní "Lay Down" z filmu "Ve stínu" (záznam zde)

"Album vychází s dvěma bonusovými tracky - akustickou verzí Hands a remixem Places od Romana Přikryla z Fiordmoss. Všechny tracky jsou nově zmasterované a deska má novou grafiku," dodává Never Sol k podobě celosvětového vydání "Under Quiet". Jak již bylo uvedeno výše, celosvětové vydání "Under Quiet" doprovází také nový klip. Ten vznikl v režii Štěpána Fok Vodrážky na jeden záběr a Never Sol ke spolupráci dodává: "Se Štěpánem jsme dlouho vymýšleli, kde klip natočit. Chtěla jsem něco minimalistického, neokázalého. Po mnoha verzích jsme skončili u krásného skleníku ve Valeči. Skleník i prostory a zahrady kolem něj nás inspirovali základní myšlenku ještě trochu rozvést. Celý tým kolem natáčení fungoval perfektně a Štěpán se toho zhostil skvěle."

Z dalších novinek okolo Never Sol pak nemůžeme zapomenout na speciální novou skladbu "Time Walk With Me", kterou hudebnice vytvořila pouze ze samplů vlastního hlasu a jeho fragmentů pro společnost Preciosa (poslechněte si ji zde) a samozřejmě také na živé hraní.

To bude aktuálně především festivalové. Vidět Never Sol naživo můžete například už 20. června na pražských United Islands, 21. června na Valašském Špalíčku, ale třeba také 11. července na slovenské Pohodě a 19. července na festivalu Colours of Ostrava. "Z hraní na těchto festivalech mám obrovskou radost. Každý z nich je ve svém smyslu jedinečnou událostí v místě, kde probíhá. Být tohoto součástí je splněným snem," komentuje to Never Sol, která na podzim letošního roku plánuje také koncerty v zahraničí, když se mimo jiné po roce opět vrátí na Denovali Swingfest, který proběhne od 2. do 5. října v německém Essenu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY