- musicserver.cz">

The Knife učí národy "politickou 'Macarenu'"

13.06.2014 11:28 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Pokud jste náhodou získali pocit, že je kolem švédského elektronického dua The Knife poslední dobou nějak podezřele ticho, pletete se. Ono zdánlivé nehlučno bylo jen takzvaným klidem před bouří, kterou Karin Dreijer Andersson a Olof Dreijer naplánovali na letošní letní bouřlivé období.

Tak třeba před několika dny se pochlubili videem, které je jedním z výsledků spektakulární spolupráce s uměleckou skupinou říkající si Ful. Písnička se zvukomalebným názvem "För alla namn vi inte får använda" je součástí "antinárodního kabaretu" Europa Europa, který upozorňuje na špatnou (i)migrační politiku Švédska a EU. Text s jednoduchým popěvkem se bude během představení rozdávat divákům a následně se může rozpoutat i davový tanec, který tvůrci nazývají rozmile "politickou 'Macarenou'".

Další relativně čerstvou novinkou z tábora Nožů je (po vzoru Röyksopp a Robyn) chystané "mini album". To vyjde digitálně 17. června (a později i fyzicky) pod názvem "Shaken-Up Versions" a bude na něm osm zcela přepracovaných vybraných hitů těchto skandinávských úderníků. Ti na "EP" upozorňují klipem k "Shaken-Up" verzi pecky "Without You My Life Would Be Boring", ve kterém se taky tancuje, tentokráte takové nemocniční Asereje. Oba kousky jsou samozřejmě kvalitka, jak zvuková, tak obrazová, to netřeba nějak rozmazávat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY