Elán vydá na podzim nové album u Warner Music

06.06.2014 13:42 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Kapela Elán navzdory svým proklamacím nekončí a důkazem budiž i v úterý 3. června podepsaná exkluzivní smlouva s vydavatelstvím Warner Music. Ta stanovuje vydání nového studiového alba na říjen letošního roku.

"Pro jakéhokoli vydavatele je takovýto okamžik zhmotněným snem, protože je málo nepochybných věcí, a tou je i to, že Elán je zdaleka největší československá popová i rocková kapela. Jsme poctěni, že lídři kapely, kteří chtěli už jen koncertovat, se rozhodli vrátit i do studia a důvěru pracovat s jejich novými písničkami dali právě nám," řekl jednatel společnosti Warner Music Vladimír Kočandrle novinářům na tiskové konferenci a Jožo Ráž k tomu pronesl: "Nemůžu uvěřit, že jsme to podepsali".

První vlaštovkou nového alba se stala píseň Pavola Jursy "Živých nás nedostanú". "Počítali jsme s tím, že ještě nahrajeme album předtím, než definitivně skončíme. Je to pro nás velká výzva a když vidíme před sebou nějaký nový termín, tak máme samozřejmě i motivaci a strašně se na to těšíme. Co se týká autorství, v kapele je systém, že každý včetně spoluautorů Petra Farnbauera, Ľuba Horňáka a Pavla Jursu má právo složit písničku," dodal Vašo Patejdl.

Na říjen připravila skupina turné Elán "The Best Of Vol. 2". Podle slov trojice zazní známé hity i několik písní z novinkového alba. Koncerty budou v Brně (17. října), Praze (22. října), Ostravě (24. října), Bratislavě (28. října) a Košicích (30. října). "Přijďte, bude to bomba," vzkázal fanouškům Jožo Ráž.

K technickému vybavení, které bude na špičkové úrovni, dodal: "Já to nepotřebuji, všechny ty efekty, světla, já potřebuji jeden bílý reflektor, lidi a aparaturu, abych s nimi mohl komunikovat. Bohužel, dnes je taková doba, že všichni to mají, všichni si to žádají, takže ohromujeme ještě i tímto. Věřím, že ti, co to čtou, si přijdou na své, bude to nejdražší show, jaká tu byla."

Elán je nejúspěšnější česko-slovenskou rockovou skupinou, čtyřikrát po sobě, v letech 1984 až 1987, získali československého Zlatého slavíka v kategorii skupiny, osmkrát za sebou, v letech 1998 až 2005, vyhráli slovenského Zlatého slavíka, k tomu má Jožo Ráž dva Zlaté slavíky jako zpěvák za roky 2000 a 2001. Na jejich koncert v Praze na Letné 20. září 2003 přišlo 85 000 diváků.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY