Dominika Mirgová vzdává hold fanouškům. Díky "Vám"

05.06.2014 17:39 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Dominika Mirgová ukončila kapitolu týkající se alba "#Nová" a už se dívá směrem k třetí studiové nahrávce. Cestu k ní započala singlem a videoklipem "Vám", který je v mnoha směrech jiný a možná i překvapující. Zpěvačka totiž dostává stále více prostoru i jako autorka svých písní. "Album '#Nová' mi napsal Miro Jaroš přímo na míru a vše dokonale fungovalo. Hodně jsem se od něj naučila a když jsem mu řekla, že bych chtěla psát sama, podpořil mě bez váhání. S tímto textem mi trošku pomáhal, ale je můj a jsem na něj pyšná. S rapovými vložkami mi pomohl zase Kali," řekla Mirgová.

To ale neznamená, že by je Kali i interpretoval. Tentokrát si na tyto části písně troufla Dominika sama a tím znovu doplnila munici svým odpůrcům. Rap jako takový jí příliš nesedí, drsná gesta a pohyby k této křehké zpěvačce také nepatří. Zato ostatní části písně jí padnou jako ulité. Celá skladba je totiž napsaná hlavně pro fanoušky, ale také částečně i kritiky interpretky. Oba tábory jsou velmi početné a sama si je tohoto faktu dobře vědoma: "Fanoušci mě hodně inspirují. Bez nich bych tu nebyla, a proto jsem jim napsala a věnovala píseň 'Vám', protože jen díky nim má význam to, co dělám. Určitě tam jsou i odkazy pro nepřející, vracím se i na začátek, když jsem s hudbou začínala a postupně pochopila, jak všechny věci fungují a že to tak nechci. Mám vlastní cestu, mám sny a cíle a jdu za nimi, ale nevybírám si jednoduché chodníčky. Dělám, co mě baví, jak mě to baví a mám kolem sebe své lidi. O tom to celé je."

Právě své lidi neopomněla interpretka zapojit do videoklipu. Nachází se v něm moderátorka Európy 2 Dominika Dadíková, Miro Jaroš, Kali a také spousta fanoušků. Lze ocenit fakt, že málokdo ze zpěváků dokáže svým příznivcům poděkovat takovýmto způsobem. Video působí možná až příliš vyprseně, ale taková je dnešní doba, kdy prim hrají spoře oděné zpěvačky. Ke kladům naopak patří hlas Mirgové, který se velmi příjemně poslouchá, i zřejmá upřímnost, s jakou novinku vytvořila a vypustila do rádiového i televizního éteru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY