Kupte si tři andělské desky od Orffů, Vladimira a Horáčka za celkem (!!!) 150 Kč

13.05.2014 08:21 - Honza Průša | foto: facebook interpreta

Při příležitosti vyhlášení výročních cen Akademie populární hudby Anděl 2013, které se uskuteční 14. května, přicházejí interpreti nominovaní na cenu za album roku se společným projektem. Nominaci získali Vladimir 518 za desku "Idiot", Bratři Orffové za nahrávku "Šero" a Michal Horáček za dvojcédéčko "Český kalendář". Autorem společného projektu, jehož smyslem je poukázat na kolegialitu, která mezi nominovanými interprety bezesporu panuje, je Michal Pekárek, producent a mistr zvuku, který zároveň produkoval album "Český kalendář".

"I když jsou všechny tři projekty od sebe na první pohled vzdálené, mají mnoho společného. Všechny tři pracují velmi osobitým způsobem s češtinou, všechny tři jsou výsledkem dlouhé a pečlivé produkce, jejímž cílem není zapadnout do nějakého formátu. Navíc byla všechna alba vydaná vlastním nákladem samotnými interprety, kteří si s nimi zachází svobodně podle svého uvážení. I proto byla realizace tohoto projektu otázkou jednoho telefonátu s každým z interpretů. Je to jedinečná příležitost, jak přiblížit fanouškům i projekty, které by je jinak zřejmě nezasáhly. Navíc beze zbytku naplňuje ideu clickmusic, digitálního tržiště pro české a slovenské interprety a jejich fanoušky," vysvětluje Pekárek.

Tito interpreti nabízejí všechna tři nominovaná alba v jednom balíku ke stažení po limitované období od 5. do 21. května v online obchodě clickmusic.cz, a to jak v MP3, tak v bezztrátovém formátu FLAC. Za celý balík přitom zaplatíte pouhých 150 Kč.

Lukáš Novotný (Bratři Orffové)

Bratři Orffové - Šero
"Tento nápad je nám sympatický především tím, že spontánním způsobem spojuje tři různé interprety, tři různé žánry a tři různé příběhy (přístupy / koncepty). Především je to ale jednoduchá příležitost a fajn doporučení pro posluchače rozšířit si hudební sbírku a obzory."

Michal Horáček - Český kalendář

Michal Horáček - Český kalendář
"Těší mě - a spolu se mnou i kolegy, kteří se podíleli na 'Českém kalendáři' - že Akademie řešící úkol vybrat to nejlepší mezi mnoha zajímavými a umělecky inspirativními projekty roku 2013 zvolila právě tato tři alba. Domníváme se totiž, že se ocitáme ve vynikající společnosti. S pomocí Clickmusic to teď mohou posoudit i ti posluchači, kteří by se jinak k těmto projektům možná tak snadno nedostali."

Vladimir 518 - Idiot

Vladimir 518 - Idiot
"Po tom, co jsem vyrostl z puberty, jsem začal hudbu vnímat jako celek a netrápím se škatulkama. Takže i v týhle příjemný společnosti je mi jako rozenýmu Idiotovi dobře."

Projekt je ke stažení na tomto odkaze.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY