Návrat Lily Allen je v Británii zlatý: "Sheezus" vládne žebříčku

12.05.2014 14:06 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Pět let se Lily Allen věnovala jiným starostem než těm hudebním. Prodejnímu výsledku její třetí řadovky "Sheezus" však dlouhá pauza neublížila, a tak se britská rebelka na domovském trhu znovu může těšit z nejprodávanějšího alba. Singly vede hit "Waves" dvojice Mr Probz a Robin Schulze.
Mr Probz - Waves
© facebook interpreta
SINGLY - Po několika týdnech v řadě, kdy nejvyšší příčku dobývala jedna novinka za druhou, máme v čele britských singlů zase jednou zavedený hit. "Waves" od holandského hiphopera vystupujícího jako Mr Probz se díky remixu Robina Schulze už podruhé raduje z triumfu. Minulý týden jeho pozici sice zabral Calvin Harris se "Summer", tentokrát se však pořadí na prvních dvou pozicích prohodilo a Mr Probz se může těšit z celkem luxusního náskoku, který činí zhruba dvacet pět tisíc prodaných kopií.

Na trojce naopak ke změně nedošlo, hlídá si ji kanadská zpěvačka Kiesza se singlem "Hideaway", se kterým už před třemi týdny také poznala, jaké to je ochutnat slast z vítězných vavřínů. K menší rošádě došlo i těsně pod stupni vítězů, ale opět se jednalo jen o prohoz, kdy se John Legend zásluhou "All Of Me" posunul z pětky na čtyřky, zatímco "Nobody To Love" projektu Sigma zaujal jeho předchozí post. V první pětici tedy tentokrát máme úplně stejnou sestavu jako před týdnem, jen lehce jinak seřazenou.

Jedinou novinku v Top 10 obstaral Pitbull ve spojení s dívčí skupinou G.R.L., jež písničce "Wild Wild Love" přineslo šestku. Výrazně poskočila Paloma Faith, které se v poslední době daří i v albové části: se singlem "Only Love Can Hurt Like This" se z čísla dvacet zvedla až na sedmičku. Za ní jsou naopak stálice první desítky -Tove Lo, Cash Cash feat. Bebe Raxha a Iggy Azalea ve spolupráci s Charli XCX.

Z novinek na dalších příčkách ještě stojí za zmínku čtrnáctá Foxes s "Holding Onto Heaven", díky vydání klipu si začala cestu nahoru dláždit také Beyoncé, jejíž "Pretty Hurts" nyní registrujeme na sedmdesátém místě. O osm pozic níže bodují Linkin Park díky "Until It's Gone", singlu z připravované červnové desky "The Hunting Party".

    Top 10 - singly:
  1. Mr Probz - Waves (Robin Schulz remix)
  2. Calvin Harris - Summer
  3. Kiesza - Hideaway
  4. John Legend - All Of Me
  5. Sigma - Nobody To Love
  6. N Pitbull feat. G.R.L. - Wild Wild Love
  7. Paloma Faith - Only Love Can Hurt Like This
  8. Tove Lo - Stay High
  9. Cash Cash feat. Bebe Raxha - Take Me Home
  10. Iggy Azalea feat. Charli XCX - Fancy

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Lily Allen - Sheezus
© facebook interpreta
DESKY - .V albech se podle očekávání na výsluní nově vyhřívá "Sheezus" Lily Allen. Zpěvačka vydala svou třetí studiovku po pětileté pauze a dokázala navázat na prvenství předchozího počinu "It's Not Me, It's You". K jejímu ohrožení měl překvapivě nejblíže Gary Barlow - člen Take That totiž se svým loňským albem "Since I Saw You Last" vyletěl z osmatřicítky až na dvojku, za Lily zaostal přibližně o deset tisíc kusů. Velký podíl na tom má dokument vysílaný na BBC. Barlow tak neprolomil svou smůlu: přestože loni patřila jeho deska na ostrovech k nejprodávanějším, na zlato nikdy nedosáhla.

Paolo Nutini se po třech zlatých zářezech musí spokojit s bronzem, jeho aktuální studiovku "Caustic Love" následuje čtvrtá Paloma Faith, jejíž "A Perfect Contradiciton" své umístění nemění a zdá se, že se pomalu v popředí albové hitparády začíná zabydlovat.

Přelom první a druhé pětky se nese ve znamení novinek - lépe z obou čerstvých přírůstků si vedli rockeři Black Stone Cherry s "Magic Mountain", kdežto The Horrors si zásluhou "Luminous" připisují druhé album, které prorazilo do Top 10. Poslední novinku v elitní společnosti má na svědomí Anastacia, která se po opětovném zdolání rakoviny vrací deskou "Ressurection". Ta se po deseti letech od veleúspěšného eponymního počinu stává její další řadovkou umístěnou v první desítce, jenže zatímco tenkrát to dotáhla až na jedničku, nyní jí musí stačit devítka.

Mezi deseti nejžádanějšími alby se nadále drží také sedmý John Legend, osmý Damon Albarn, který se ze stříbra razantně poroučel dolů, a také Aloe Blacc, jehož "Life Your Spirit" okupovalo ještě před týdnem pozici dvacet devět, ale nyní už uzavírá Top Ten.

    Top 10 - alba:
  1. N Lily Allen - Sheezus
  2. Gary Barlow - Since I Saw You Last
  3. Paolo Nutini - Caustic Love
  4. Paloma Faith - A Perfect Contradiction
  5. N Black Stone Cherry - Magic Mountain
  6. N The Horrors - Luminous
  7. John Legend - Love In The Future
  8. Damon Albarn - Everyday Robots
  9. NN Anastacia - Ressurection
  10. Aloe Blacc - Life Your Spirit

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY