Rappeři Future a Iggy Azalea v USA uspěli se svými alby, na Frozen ale neměli

05.05.2014 02:45 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

"Frozen" zůstalo neporažené, americký Future a australská Iggy Azalea po těsném souboji brali stříbro a bronz. "Fancy", singl rapperky, se navíc dostal do první desítky pořadí písní, které stále vede Pharrell Williams. Nejvyšší novinkou bylo "Hello Kitty" Avril Lavigne.
Pharrell Williams - Happy
© facebook interpreta
SINGLY - "Happy" si připsalo jako teprve 28. singl historie desátý týden na čele. Pharrell Williams už měl ale i lepší číslo: dvanáct týdnů s "Blurred Lines". Nejdéle na čísle 1 pobyli Mariah Carey a Boyz II Men s "One Sweet Day" - šestnáct týdnů. Čas "Happy" se ale krátí, song ztratil čtvrtinu downloadů, nyní má 208 tisíc. I tak ale pojedenácté vede Digital Songs. V tom drží rekord Flo Rida, "Low" bylo nejstahovanější třináctkrát.

Ve streamech si taky pohoršil (o osm procent), ale se 8,4 miliony jim dále dominuje. Naopak prvenství ztratil v rádiích, 193 milionů impresí už nestačilo na 196 milionů "All Of Me". S 7,7 millionů streamů a 187 tisíci downloady je John Legend blízko jeho překonání.

Katy Perry se s "Dark Horse" dostala zpátky před Jasona Derüla a nový singl "Birthday" se po premiéře videa stal Streaming a Airplay Gainerem díky 3,1 milionům streamů (+145 %) a 29 milionům rádiových impresí (+ 79 %). A s 23 tisíci downloady to stačilo na posun z 83. příčky na třicet sedmičku.

Na pětku si polepšili DJ Snake a Lil Jon. "Turn Down For What" ze skladeb na vrcholu žebříčku stoupá vůbec nejrychleji, a to ve všech měřítkách. Výborný týden za sebou má i Iggy Azalea, "Fancy" s Charli XCX z osmnáctky vyšplhalo až na sedmičku za Idinu Menzel. Uvidíme, jestli to je pouze dočasný zájem v souvislosti s vydáním alba. Pro australskou rapperku to je první úspěch v Top 10 a příští týden může oslavovat znovu: Ariana Grande s "Problem" zažívá výborný digitální start a Iggy má na featuringu. Její kolegyně Charli XCX už sedmého místa jednou dosáhla: na hostovačce "I Love It" Icona Pop.

Bastille spadli na osmičku a Justin Timberlake a Chris Brown si pohoršili o místo, Lorde se už do první desítky nevešla. Do druhé desítky se nově dostali Paramore s "Ain't It Fun" a Naughty Boy a Sam Smith s "La La". Nejvyšší novinku najdeme až na 75. pozici: Avril Lavigne a její úchylnost "Hello Kitty".

    Top 10 - singly:
  1. Pharrell Williams - Happy
  2. John Legend - All Of Me
  3. Katy Perry feat. Juicy J - Dark Horse
  4. Jason Derülo feat. 2 Chainz - Talk Dirty
  5. DJ Snake & Lil Jon - Turn Down For What
  6. Idina Menzel - Let It Go
  7. Iggy Azalea feat. Charli XCX - Fancy
  8. Bastille - Pompeii
  9. Justin Timberlake - Not A Bad Thing
  10. Chris Brown feat. Lil Wayne & French Montana/Too $hort/Tyga - Loyal

Frozen Soundtrack
© facebook interpreta
DESKY - Již dvanáctý vítězný týden na své konto přidal soundtrack z "Frozen". 115 tisíc prodaných kusů je dvakrát více než měly nejvyšší novinky Futura a Iggy Azalea.

Rapper Future se svým druhým albem uspěl, "Honest" se prodalo 53 tisíc a skončilo stříbrné. Debut "Pluto" byl před dvěmi lety s 41 tisíci osmý. A přestože předpovědi tipovaly opak, nakonec tak porazil kolegyni Azaleu. Debut Iggy "The New Classic" oslovil 52 tisíc Američanů. V domovské Austrálii skončila stříbrná.

Za Pharrellem a Augustem Alsinem máme novinku Neon Trees. Šesté místo "Pop Psychology" znamená pro kapelu první návštěvu Top 10. Altrockery proslavil především singl "Everybody Talks". Za sedmým Lukem Bryanem se umístila country nahrávka "Nashville: On the Record", živák ze seriálu "Nashville". A za Lorde uzavírá první desítku další lajvko: křesťanské "You Make Me Brave: Live At The Civic" od Bethel Music. Protože mu na to stačilo pouze 14 tisíc, jedná se o historicky nejnižší sumu prodejů nutnou pro umístění v Top 10.

I v tak slaboučkém týdnu ale jiní, docela známí interpreti, propadli. Rapper Asher Roth s druhým albem " Retrohash" vybojoval jen čtyřicet pětku a na "Food" Kelis zbyla až 73. pozice.

Nejvyšší debut příštího týdne bude mít Lindsey Stirling. Druhé desce "Shatter Me" se předpovídá prodej 50-70 tisíc kusů. To však nebude stačit na "Frozen".

    Top 10 - alba:
  1. ▬ Různí - Frozen Soundtrack (115 tisíc, -56 %)
  2.  N Future - Honest (53)
  3.  N Iggy Azalea - The New Classic (52)
  4. Pharrell Williams - G I R L (21, -36 %)
  5. ▼ August Alsina - Testimony (20, -71 %)
  6.  N Neon Trees - Pop Psychology (19)
  7. Luke Bryan - Crash My Party (19, -42 %)
  8.  N Různí - Nashville: On The Record (18)
  9. Lorde - Pure Heroine (16, -38 %)
  10.  N Bethel Music - You Make Me Brave: Live At The Civic (14)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY